MENÜ

Reçete Abdullah Avcı'da!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın sıkıntısı çok. Ama öyle aşılamaz türden değil. Yeter ki, Avcı ve ekibi doğru teşhis koysun. Yönetim de arkasında dursun. Şampiyonluk için yola çıkılır... Abdullah Avcı’nın isteği üzerine 8 oyuncu alındı. İstemediği tek kayıp Adriano oldu. Avcı, Brezilyalı dışında fire vermedi... Forvet ve kaleci konusunda yapılan çalışmalar için de yönetime ısrarcı olmadı. Yeni sezona yeni sistem ile girildi. Çok ve olumlu pas. Bu pozisyon zenginliğini azalttı. Hatta bazı maçlarda bitirme noktasına getirdi.

Haberin Devamı

Sistem ısrarı doğru değil

Beşiktaş gibi tek başarı kriterinin şampiyonluk olduğu takımlarda, bir sisteme takılı kalmak doğru yol değil! Bundan önce bir sürü yerli, yabancı hocalar ile çalışıldı. Sistem üzerine öne çıkan en doğru tanı şuydu: Rakibe göre sistem belirlenir. Hatta aynı maç içinde birkaç farklı sistem içinde oynanabilir. İşte Avcı’nın yapması gereken bu. 4-1- 4-1 içinde kalma ısrarı değişmeli. Sadece rakip değil, skora, süreye hatta, lig, kupa ve Avrupa maçlarındaki uygulamalar gerektiğinde farklılık gösterebilmeli. Aynı kalıp içinde kalmakta ısrar etmek, telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir.

Haberin Devamı

Tercih meselesi

Transfer, göreceli olay. Herkesin uygulaması bu yüzden farklı. Yetkili olsam 8 oyuncu almazdım. 3 ya da 4 tane kalbur üstü ismi kadroya katardım. Burada yönetimin fazla etkisi yok. Hoca istedi, onlar aldılar. Stoper, her iki bek ve kanata takviyeler oldu. Kötü örnek, örnek değildir derler. Ama Boyd, herkeste hayal kırıklığı yarattı. İkinci Başkan Serdal Adalı kampta, “Boyd sadece Beşiktaş değil, ligin yıldızı olacak. Beklentimiz büyük” dedi. Ancak Amerikalı oyuncu; en çok şans bulan isim olmasına rağmen karşılık veremedi. Yenilerden Ruiz, N’Koudou, Rebocho ve Douglas, oynadıkları süre içinde Boyd’un tam aksi görüntü çizdiler.

Yıldızlar buluşması

Elneny ve Diaby kadroya son katılan isimler. Bir anlamda, transferin as solistleri. Henüz forma ile tanışmadılar. Gazişehir Gaziantep deplasmanında forma giyecekler. Bir bütün içinde ortaya koyacakları performans önemli. İşte bu noktada Avcı’nın etkinliği belirleyici olacak. Stoper, bek ve kanat problemi ortadan kalkmış olacak. Ön libero zenginleşecek. Forvete zaten Burak gibi golcü var. Yani; un, su, şeker, kap ve ateş var. Helva yapmak kalıyor hocaya. Kartal’ın en büyük handikapı ise lider oyuncu. Rakiplerinden bu konuda geride. Fenerbahçe’de Emre, Trabzon’da Sosa, Galatasaray’da ise Belhanda ve Feghouli gibi ayaklar var. Sıkışan oyunda sorumluluk alıyorlar.

YORUM YAZ