MENÜ

Kartal'ın işi kolay değil

Abone Ol Google News

Gazişehir, dikkat edilmesi gereken bir takım. Beşiktaş’a ters gelebilecek kadroya sahip. Çok hızlı atağa çıkan, sahanın her yerinde alan daraltan ve kademe anlayışı olan bir ekip. Benzer yapıda olan Sivasspor önünde alınan sonuca baktığımda Kartal’ın işi kolay olmayacak.

Haberin Devamı

Lige istikrarsız giriş yapan Beşiktaş, Gazişehir deplasmanına çıkıyor... Buradan alınacak galibiyet, çok şeyi değiştirir. Aksi durumda ise sıkıntı daha da artar.

“Önce lig” diyen Abdullah Avcı, lige verilen arada gördüğü eksikleri giderme adına çalışmalar yaptı. Yeni transferlerin uyumu ve katkısı için ortam hazırlandı. Burak dışında eksik de yok. Kağıt üstünde Kartal avantajlı. Ancak Güney ekibi de dikkat edilmesi gereken bir takım. Beşiktaş’a ters gelebilecek kadroya sahip. Çok hızlı atağa çıkan, sahanın her yerinde alan daraltan ve kademe anlayışı olan bir ekip. Benzer yapıda olan Sivasspor önünde alınan sonuca baktığımda, Kartal’ın işi kolay olmayacak.

Avrupa sınavı öncesi alınacak üç puan, galibiyetten çok daha fazlası olur. Herkese güven, moral, motivasyon ve geleceğe yönelik umut olur.

Haberin Devamı

Yeter ki kafalar burada olsun

Kartal, ikinci deplasman maçı öncesi hazır. Biraz endişe olsa da, yersiz.

Hafta içi Avrupa Ligi’nde ilk grup maçı var. Yani Avrupa vitrini...

Önce ligde üç puan alalım, sonra dışarı bakarız düşüncesi sahaya yansır ise sıkıntı olmaz.

Kısa mesaj

Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, kendi evinde Real Madrid’e farklı yenildikleri maçın ardından çok net konuşmuştu. Alman futbol adamı, “Topla oynama oranı yüzde 73’e 27 bizden yanaydı. Ama bunun önemi yok. Futbol sonuca dayalı oyun. Kaybettik!” Avcı bunu örnek almalı. Rize maçında olduğu gibi bir takım istatistiki bilgiler vermesi fazla önem arz etmiyor. Direkt sonuca odaklı futbol oynatıp kazanmasını bilmeli. Bu nedenle hocanın tercih ve hamleleri ile sistemi, Gazişehir maçında kaderini tayin edecek.

Ön plana kim çıkar?

Dorukhan, Milli Takım’da iyi işler yaptı. Fizik ve kafa olarak çok iyi durumda. Bu geceki karşılaşmada ortaya koyacağı performans önemli. Sıkışan oyunu açmada usta. Her iki yönde etkili. Gol atıp, attırma potansiyeli üst düzeyde. Sadece Kartal’ın değil, maçın adamı olmanın ilk adayı.

YORUM YAZ