MENÜ

Kartal kötü başladı

Abone Ol Google News

Kamptaki hazırlık maçlarında can sıkan Beşiktaş, bunu lige taşıdı. Sivas deplasmanı ile perdeyi açan Avcı’nın ekibi; futbol olarak ortaya bir şey koyamadı. Yeni hocanın ısrarla aldırdığı Douglas ve Rebocho’ya şans vermemesi de ilginçti. Çalımbay’ın takımı ise, oyun ve skor anlamında istediğini çok rahat aldı. Golcüsü Burak ve kalecisi Karius’un yokluğu Siyah-Beyazlı ekibin en büyük handikapı olarak göze çarptı.

Haberin Devamı

Kaleden uzak kalınca

Yeni sistemde çok pas, deneyimde kaldı. Sivasspor, özellikle topun olduğu bölgede iyi çoğaldı. Bu da, Kartal’ın hücum yollarını tıkadı. Boyd ve Q7, kanatlardan etkili olamadı. Ljajiç de ortada durumu idare etmeye çalıştı. Rakip savunma arasında sıkışan Güven, ilk yarıda silik kaldı. Rakip kalenin bu kadar çok uzağında olmak, skora da olumsuz yansıdı.

Çalımbay faktörü

Rıza hoca, çok iyi tanıdığı Beşiktaş’ı yerinde analiz etmiş. Kalabalık atak anlayışı ile baskı kurmasını bildi. Nitekim bu da golü getirdi. 30’da Mert Hakan, Utku’nun kapadığı köşeden golünü attı: 1-0.. Avcı, kenardan sürekli uyarılar yapsa da, takımı bu yarıda reaksiyon verip, eşitliği bulamadı.

Haberin Devamı

Ava giderken, avlanmak

Kartal ikinci yarıya hızlı başladı. İlk dakikalar ev sahibi takımın sahasında geçti. Tam eşitlik, geldi geliyor derken, tersi oldu. Savunmanın bakışları arasından Yatabare, şık gole imza attı: 2-0. 54’te farkın ikiye çıkması, oyun içindeki dengeleri iyice bozdu. Birbirinden çok kopuk oynayan Beşiktaş, her geçen dakika düşmeye başladı. Kontrolü tamamen ele geçiren Sivas, skoru koruma yerine, farkı artırmayı düşündü. Emre, 76’da uzaktan öyle bir vurdu ki, Utku topu ancak ağlarında görebildi: 3-0.

YORUM YAZ