MENÜ

Gecenin tek galibi taraftar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Beşiktaş bitti demeden, bitmiyor’ işte. Şampiyonlar Ligi’nde devreyi üç farklı geride bitirip, maçtan berabere ayrılmak, öyle her takımın yapacağı iş değil. Portekiz ekibine teslim olmayan Güneş’in ekibi, tarih yazdı. Ancak geceyi aydınlatan tribünler de vardı. Önce bir dakikalık sessiz tezahürat ile dünyada ilke imza attılar. Ardından maç bitene kadar destek oldular. İlk yarıyı 3-0 yenik kapatan takımlarını çağırıp, alkışladılar. Maç sonunda aynı şekilde uğurladılar. Örnek oldular... Kartal, ikinci yarıda bulduğu üç golle, resmen yeniden hayat buldu. Umutları, Kiev deplasmanına taşıdı.

Ofsayt tartışılır

Maçın hemen başında Beşiktaş karşı kalede gol buldu. Hakem ofsayt gerekçesi ile iptal etti. Ancak pozisyon tartışmaya açıktı. Her ne kadar bu bahane olmasa da, skor açısından çok önemliydi.

Oğuzhan-Tolgay olmuyor

Benfica orta alanı kalabalık tutup, pres yaptı. Öyle ki, Kartal her atak hazırlığı içinde en az on pas yapmasına rağmen, bırakın pozisyona girmeyi karşı alana geçemedi. Tolgay ve Oğuzhan ikilisi ligde iş yapıyor. Ancak bu tür kalitesi yüksek karşılaşmalarda aynı etkiyi gösteremiyorlar. Şenol hoca Tolgay’ın yerine Gökhan İnler ile başlasa, farklı olabilirdi. İkinci yarı bu durum apaçık ortaya çıktı.

Fabricio şaşırttı

Kartal’ın kanatlarında oynayan Quaresma ve Adriano atak yapamadı. Orta alan da boş kalınca, Portekiz ekibine gün doğdu. Beraberliğe sevinecek olan Benfica, ilk yarıda üç gol buldu. Savunma kademe hatası yaptı. Bunlara bir de kaleci Fabricio eklendi. İspanyol eldiven yediği tüm gollerde hatalıydı. Guedes, Semedo ve Fejsa ile üç ikram gol, moral bozdu. Bir pozisyon düşünün; top üst direk ve her iki yan direğe vuruyor, altı pastan çıkmıyor. Son vuruşta ağlara gidiyor. Aslında her şeyin özeti bu pozisyonda saklı.

Kaçırdı, kaçırdı attı

Abuobakar, bu hali ile Beşiktaş’ın santrforu görüntüsü vermiyor. Sürekli yerde. Ne yerden etkili, ne havadan. Bir çok pozisyonda ya topu kaptırdı, ya da ezdi. Sürekli savunmanın önünde kalarak markajdan kurtulamadı. Siyahi oyuncu Quaresma’nın pasında attığı golle ise, hem kendini hem de takımını bir anlamda kurtarmış oldu.

Kartal’ın gerçek yüzü

Beşiktaş ikinci devreye Gökhan İnler ve Cenk hamlesi ile başladı. Bu da Kartal’ın gerçek kimliğini ortaya çıkarmaya yetti. Skora bakmayıp, inanılmaz bir tempo ile saldırıya geçtiler. 58’de Beck’in ortasında Cenk süper bir vole ile durumu 1-3’e taşıdı. Taraftarın da müthiş desteği ile atak üstüne atak geliştiren Beşiktaş, final vuruşlarındaki etkisizliği yüzünden gol sayısını artıramadı. 83’te Nilsson’un topu elle kesmesi ile kazanılan penaltıda Quaresma skoru 2-3’e taşıdı. Ve maçta son sözü, Aboubakar söyledi. Bitime dakikalar kala attığı golle, sonucu belirledi: 3-3.

YORUM YAZ