MENÜ

Değişim rüzgarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devre arası kampını dün tamamlayan Beşiktaş’ta, ilk yarıya oranla göze görülen köklü bir değişim var. Güneş’in ekibi, ikinci yarıya Belek’teki çalışmalarını taşırsa çok farklı bir takım ve futbol izleyeceğiz.

Hız limitleri aşıldı

En öne çıkan, hızlı futbol oynama ve çok pas yapma çalışmaları oldu. Kamp boyunca bir kez bile taktik çalışması yapılmadı. Genelde yarım saha içinde, üç pasla gole gitme, sade, olumlu futbol ve buna bağlı olarak hızlı oyun... Güneş’in bu taktik değişimi uygulama adına tek çekincesi ise hakemler... Tecrübeli hoca, bu yüzden sürekli hakemlerin oyunu durdurmayıp futbolcularının hızını kesmemesini istiyor. Bunu sık sık dile getirdi.
Sezon başından beri Kartal, penaltı çalışması yapmadı. Kampta ise her idman bitiminde Güneş, Quaresma, Kerim ve Cenk’e penaltı attırdı. Ayrıca; Sosa, Oğuzhan, Gökhan ve Olcay ile de serbest atış idmanı olmayan gün geçmedi.

Transfer takımı bozarsa...

Kampın son gününde verilen barbeküde bir futbolcu ile ayak üstü sohbet ediyoruz. ‘Abi benden bahsetme’ diyerek serzenişte bulundu. Önce bize, sonra kulübe... “Anlamıyorum, her gün transfer yazıyorsunuz. Eksik bölgeler olabilir. Real Madrid’te de yok mu? Ama şu an takım içinde düzeni bozan kimse yok. Ya yeni gelen sorun olursa?” Bu sadece sitem değil, takımın içinden, kalbinden gelen bir uyarı...

Başkan moral oldu

Fikret Orman, teknik ekip ve oyuncularla arkadaş gibi. Şakalaşıyor, gülüyor, takılıyor.. Orman, “Futbolcularımıza borcumuz yok. İşin bu tarafındayız. Transfer de yapacağım. Ama benim istediğim şartlarda. Şenol hoca ve oyuncularına güvenim tam. Şampiyonluğu yeni stadımızda kutlayacağız” diyerek hem moral verdi, hem de iddiasını ortaya koydu.

YORUM YAZ