MENÜ

Çakır izin verirse

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce sezon başında, ardından da Denizli’nin gelişi ile birlikte, spor kamuoyunun görüşü aynıydı: Beşiktaş açık ara şampiyon olur... İlerleyen haftalarda görüldü ki, bu beklenti geri düştü. Tabloya baktığımızda bunun iki sebebi var. Hakemler ve teknik ekip... Beşiktaş hep hakem hatalarına takıldı. Kimseden ses seda çıkmadı. Aynı zamanda şampiyonluktaki rakiplerinden, Galatasaray ve Fenerbahçe elle goller attılar. Başta Lincoln olmak üzere bir çok oyuncuya sarı ve kırmızı kartlar bilinçli olarak gösterilmedi. Konu Kartal olunca kartlar havada uçuştu. Cezaların en ağır olanına hükmedildi. Bütün bunlara bir de Mustafa Denizli ve ekibi ayak uydurdu. Denizli, Fener derbisine beraberlik içini gitti, kaybetti. Holosko’yu en kötü döneminde oynatıp, form bulduğunda yanında oturttu. Kayseri, Bursa ve Ankara maçlarında oyuna zamanında müdahale edemeyip, yanlış tercihlerle puanları hediye etti.
Bugünkü derbide Cüneyt Çakır düdük çalacak. Beşiktaşlılar’ın geçen sezon, ‘Titrek Cüneyt’ lakabını taktıkları hakemin, Galatasaray’lı olduğu iddia ediliyor. Geçen yıl yönettiği Fenerbahçe maçı hâlâ hafızalarda... Her fırsatta kartına sarılan, oyuncuların, seyircinin etkisinde kalan, bazen sadece farklı olmak için tutarsız kararlar veren bir hakem. Sadece Çakır değil, bütün hakemlerde problem var. Öyle olmasaydı, katıldığımız Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Şampiyonlar Ligi gibi vitrinlerde olurlardı. Numunelik de olsa. Ancak yoklar. Bu gidişle de olamayacaklar. Yine TV’den izleyecekler..
İşte bunun için iş Denizli’ye düşüyor. Artık hata yapmayacak. Rakibi en az kendi takımı kadar iyi tanıyor. Sahayı, tribünleri, hakemleri kısaca atmosferi biliyor. Denizli’nin taktiği, oyuncu tercihleri, değişiklikleri derbinin skorunu tayin edecektir. Hakem hata yapıp geriye mi düştün, iki tane atacaksın. Hem Çakır’ı, hem de Cim Bom’u yeneceksin! Yoksa, lafla, peynir gemisi yürümez!
Şunu da peşinen söyleyelim. Bu maçı alan ne şampiyon olur, ne de kaybeden yarıştan kopar. Sadece büyük avantaj sağlar.

YORUM YAZ