MENÜ

Beşiktaş zafer için ne yapmalı?

Abone Ol Google News

Kartal’ın en rahat maçı

Haberin Devamı

Beşiktaş, haftalardır süren kazanamama güvensizliğini Fenerbahçe maçında nihayet aştı. Kazanılan derbi öncesi takım üstünde her türlü baskı, stres; yani olumsuzluk yönünde ne ararsan vardı. Alınan galibiyet öyle bir rahatlama getirdi ki, böylesi sezonda ilk kez yaşandı. Oynayan, oynamayan herkesin güveni geri döndü. Hem de eskisinden daha güçlü ve kuvvetli olarak.
Siyah-Beyazlı takımın genel havası bu. Rakip Galatasaray ise bunun tam tersi. Kaybederse şampiyonluk maçı Kadıköy’de ateşten gömlek olacak! Saha dışındaki olaylar Kartal’ın lehine. Bir de içine bakalım..
Kaptan Toraman ile ayrıntılı bir konuşmamız oldu. Kaptan çök güzel özetledi durumu. Ligin en güçlü kadrosuna sahip olduğu ekibin aldığı başarısızlığın altını çizdi. O da: oyun disiplini ve sorumluluk. “On bir kişiden biri sorumluluk almayıp, kaçak güreşse, tüm oyuncular etkileniyor..” yorumunda bulundu. Yerden göğe kadar haklı. Cenk’ten başlayalım. Genç eldiven kalesinde dimdik dursun yeter. Hilbert, İbrahim, Egemen basit olanı tercih edip risk almadan oynasınlar. Solda İsmail için ayrı parantez açmak lazım. Genç oyuncu, alternatifi yok diye işi asmış. Oysa yeteneği çok fazla. Arık sahaya yansıtma zamanı. Birinin arkasında kalırsa bugünleri çok arar. Hafta boyunca çok iyi çalışan takımın en verimli yeri orta alan. Ernst, Fernandes Veli.. Üçü de, ‘pire’ gibi oradan oraya, zıplıyorlar. Her iki kanadı da kullanabilen Simao ve Quaresma canları istediği zaman oyundalar! Böylesine rahat bir maçta sürekli ellerini taşın altına koyacaklardır. Ve önlerinde görev alacak olan Almeida. Belli, Galatasaray savunması tüm dikkatleri Portekizli golcünün üstüne verecek. Bu da Beşiktaş için şans! Zira Almeida golcülüğü kadar da, pasör! Özellikle yüksek topları, çok iyi indiriyor. Bu durumda arkadan gelen, takım arkadaşlarını pozisyona sokacak. Kaleci hariç hiç beklenmedik bir sürpriz isim maçı koparırsa şaşmam.

Haberin Devamı

Terim iyi ki yok!

Tayfur Havutçu, oyuncuların aksine kritik sınava çıkacak. Zira yeni sezon öncesi kalan maçlarda alınacak sonuçlar, bir anlamda genç hocanın geleceğini de belirleyecek. Bu stres altında oyuncu tercihlerini yerinde yapamaması tek handikap. Bununla birlikte Fatih Terim’in tribünde olması da avantaj. Zira Terim, özellikle kendi sahasında oynanan maçlarda hakemler üstünde inanılmaz baskı kuruyordu. Zaten bu yüzden de ceza aldı. Hakem dedik de, yine maçın önüne geçmeye aday...
Sonuç olarak Beşiktaş en rahat maçına çıkıyor. Adı derbi olsa da, Siyah-Beyazlılar prestij ve Avrupa’ya direk katılma yolunda kazanmak peşindeler. Şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe’den sonra, Galatasaray’a da çelme takıp, büyüklüğünü tarihe bir kez daha not düşecek durumda. Öte yandan göreve geldikten sonra ilk galibiyeti İnönü’de tadan başkan Fikret Orman ve yönetimi serinin sürmesini dört gözle bekliyor!

YORUM YAZ