MENÜ

Baskın seçim değil isyan

Abone Ol Google News

Hep diyoruz... Yıllardır böyle bir yönetim görmedik... Zira sadece isimler var koltuklar boş. Bunda gerek Başkan Orman’ın yönetim tarzı, gerek ise tercih ettiği isimlerin yetersizliğinin payı var. Başkanlık sisteminde, icraat yapan yönetici taş çatlasa beş... Son dönemde bu sadece iki. Umut Güner ve Şafak Yazıcıoğlu dışında icraatın içinde olan kimse yok. Hal böyle olunca da çatlak çok. Peki başkanı kongreye on ay kala erken seçim kararı almaya ne itti ona bakalım.

Haberin Devamı

İçerden pazarlık

İlk isyan bayrağı çeken Erdal Torunoğulları, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi ve diğer yöneticiler ile görüşüp Mayıs 2019 daki seçimde Orman’a karşı bir liste altında birleşme önerisi getirdi. İçeriden ve dışarıdan da destek buldu. Son günlerde bu temasların hız kazanması Başkanı karar almaya itti.

Yolsuzluk iddiaları

Kulüp çevresinde akla hayale gelmeyen yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Hukuk bürosu giderleri ve danışmanlık ücretleri adı altında yüksek meblağların kasadan çıktığı zaten mali kongre kitapçığında yer aldı. Transferlerde menacer ilişkileri üstünden çok söylentiler çıkarıldı. İletişim komitesi aracılığıyla sosyal medyada trol hesaplar oluşturuldu... Orman bu konular ile sürekli muhatap olma durumunda kaldı. Hatta bunları yapan yönetici ve diğer ilgili kişilere göz yumduğu bile ileri sürüldü...

Haberin Devamı

B planı Adalı

Orman, bu gelişmeler sonrası B planını uygulamaya koydu. Beşiktaş yerine TJK’yı seçip bu kuruma başkan olan Serdal Adalı ile temasa geçti, teklif şuydu: Yönetimi değiştiriyorum. 2. Başkan ol. İstediğin 5 kişiye de listeme yazacağım. Benden sonra da başkanlık koltuğuna oturursun. Bu gizli kapılar ardında yapılan anlaşma için Orman düğmeye bastı. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Hem içerideki hem de dışarıdaki karşıtlarını bir anlamda dize getirmiş oldu. Tüzüğe göre 2 kez aday olan Orman, erken seçimde de aday olursa 3 dönem hakkını dolduruyor ve normal dönemdeki başkanlığa aday olamıyor. Ancak tüzük değişirse hem erken seçimde hem de önceden belli olan seçimde aday olabilir.

Sadece iki isim

Eylül’de yapılması planlanan kongrede aday çıkacağını sanmıyorum. Çünkü mayıs ayında olağan seçim var. Ama geçen yıl Galatasaray benzer durumu yaşadı. Sonuç ortada. Orman aday olacağını söyledi. Fikir değiştirmezse, yönetimini komple değiştirecek. Belki Umut Güner ve Şafak Yazıcıoğlu ile devam eder. Berk Hacıgüzeller de bir ihtimal.

Kimler aday olacak

Dün kararın açıklanması sonrası telefon trafiğimiz arttı. Çok önemli ve değer verdiğim bir eski yönetici ilginç iddiada bulundu. Eğer Ali Gültiken ben de Başkan adayıyım derse, bu Orman’a karşı yapılmış planlı bir operasyondur... Adaylık için olay çok taze olmasına rağmen isimler de var. Ethem Sancak, Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat ve İsmail Ünal isimleri telaffuz ediliyor. Orman aday olmazsa da Serdal Adalı..

Kampta yok demişti

​Avusturya kampında başkana, “Erken seçim yapacak mısınız?” diye sormuştum. Orman, “Düşünmedim değil. Ama normal seçime az süre var. Bu nedenle yok” demişti. Ancak yukarıda saydığımız olaylar, dedikodulardan Dallas’a dönen ortam sonrası bu sürpriz karar çıktı. Orman aday olursa; hiçbir sandıkta fire vermeden kazanır. Olmazsa da işaret ettiği aday yerine, koltuğuna oturur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ