MENÜ

10 dakikada Beşiktaş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karadeniz turuna, Rize galibiyeti ile başlayan Kartal, Trabzon’da karşısında ‘taş’ gibi bir takım buldu. Buna bir de skora etki eden hakem eklenince, strese girdi. Bir türlü gelmeyen gol, yürekleri ağızlara getirdi. Stres yüklü maçta, 10 dakika içinde iki gol bulan Beşiktaş, ligde zirveye kondu. Liderlik koltuğuna kurulan Siyah- Beyazlılar taraftarını mest edip, İstanbul’a mutlu döndü. Kartal, şampiyonluk yürüyüşünde dev bir adım daha atıp, Fenerbahçe’den emaneti geri almanın keyfini sürdü.

Penaltıyı vermediler

Maç gereksiz yere, iki takım için de, gergin ortamda başladı. Top ilk dakikadan itibaren bir o kale, bir bu kale arasında gidip gelmeye başladı. 12’de ise hakemler tam bir skandal karara imza attılar. Gomez’in boş kaleye gönderdiği topu Mustafa Yumlu, kaleci gibi elle kesti. BülentYıldırım ve diğer 2 hakem, pozisyonu görmedi! Kontrolü kaybeden Yıldırım ve ekibi, geri kalan dakikalar içinde, sürekli hatalı kararlar verdi. Cavanda’nın geri pasını bile, es geçtiler. Verilmeyen net penaltı sonrası, bir Trabzonlu meslektaş şöyle dedi: “Sezon başından beri hakemler böyle yönetim gösterseydi, bizim takım şampiyon olurdu”. Haksız da değil...

Kaçanlar gol olsa

İki takım da açık futbolu tercih edince, ortaya son derece zevkli, çekişmeli ve bol pozisyonlu maç çıktı. Ev sahibi, Marin ve Cardozo ile Kartal ise Gomez, Quaresma ve Tosiç ile goller kaçırdı. Sosa istenilen oyunu sahneye koyamadı. Oğuzhan, Kerim ve Quaresma da etkisiz kalınca, Gomez yalnızları oynadı. Arkadan atağa kalkan İsmail ve Beck, ilk yarıda sürekli pas hatası yapınca, baskı kurulamadı.

Trabzon inadı

Karadeniz temsilcisi prestij maçında, yüreğini ortaya koydu. Eksik kadrosuna rağmen, sürekli pres yapıp, rakibin oyununu bozdu. Erkan, Cardozo ve Muhammet; Marin’e biraz ayak uydurabilse, bu, skora da yansırdı. İnat ve iştahla mücadale edip, puan için savaş verdiler. İkinci yarı ile birlikte Beşiktaş, savunmasını öne çıkardı. Cardozo’nun hareket alanını daraltıp, oyunu karşı alana daha çabuk taşıma yoluna
gitti. Böylece topla daha fazla oynayıp, oyun üstünlüğünü ele geçirmesini bildi. Quaresma sürekli yer değiştirip, rakibi şaşırttı. İşlemeye başlayan kanatlar, Gomez’e pozisyon olarak yansıdı. Hutchinson’ın kafa ile doldurduğu topu, Alman yıldız iki metreden kaleciye nişanladı. Gomez 76’da Quaresma’nın sağdan yaptığı ortada, kafayı çakıp zor pozisyonda ağları havalandırdı: 0-1. Gomez böylece tarihe geçti.
Beşiktaş forması altında aynı sezonda en çok gol atan (19) yabancı futbolcu unvanına ulaştı.

Olcay fişi çekti

Öne geçerek rahatlayan Kartal’da Güneş, Olcay hamlesini yaptı. Gurbetçi oyuncu da, maça girdikten üç dakika sonra skoru iki farka çıkardı. 86’da Sosa’nın atağında Kerim topa bastı. Olcay şık vuruşla duruma 2-0’a taşıyıp, liderlik koltuğunu garantiye aldı: 0-2. Hami Mandıralı, her geçen dakika yorulup oyundan düşen takımına müdahale etmeyip, kenardan seyretti. Final vuruşlarında etkisiz olan Karadeniz temsilcisi, bu durum sonrası karşı kaleye de inemedi. Maç sonu ise tribünlerin, genç hocayı istifaya davet etmesi dikkat çekiciydi.

YORUM YAZ