MENÜ

Mehmet Topal, Bülent Akın'laşma

Abone Ol Google News

Galatasaray’da oynayan ve kanımın ısınmadığı ender oyunculardan birisi Bülent Akın’dı. Galatasaray’a Hagi’nin şiddetli tavsiyesiyle alınması şehir efsanesine dönüşen Bülent, Lucescu ayrıldıktan sonra hızlı biçimde kaybolup gitti. En son Gençlerbirliği’nde geri dönüş mücadelesi verdiğini hatırlıyorum. Bülent yalnızca tek bir şeyi iyi yapardı; orta sahada aldığı topu ya geriye dönüp Popescu’ya verir ya da en yakınında kim varsa yana doğru oynardı. İleri top oynaması mucizeydi. Malatya’ya transfer olduğunda dostum Hakan Can’ın aracılığıyla Bülent’le sohbet fırsatı bulmuştum. Bülent yaptığı tüm eylemlerin, başta da Popescu’ya verdiği topların Lucescu’nun kesin talimatı olduğunu söyleyince, eleştirilerimin bir bölümünü geri almıştım.
Lucescu Beşiktaş’a teknik direktör olunca bu kez sevgili Yemen Ekşioğlu’nun organize ettiği bir yemekte buluştuk. Üç saat boyunca Lucescu bana Bülent Akın ve o sezon Beşiktaş’a aldırdığı Berkant’ı övdü. İkisinin Türkiye’nin en iyi orta saha ve forveti olduğunu belirtti. Kafasını iki yana sallayarak, ‘’Oyy, oyy, oyy Berkant’’ demesi hâlâ gözümün önünden gitmiyor.

Haberin Devamı


Bu girişi yapmamın temel nedeni, bu sezon çok sevdiğim, iki senedir Türkiye’nin en iyi ön kesicisi olduğunu vurguladığım Mehmet Topal’da, Bülent Akın’a benzeme işaretleri görmemdir. Gerets zamanında fazla şans bulamamasına rağmen potansiyeli belirgin olan Mehmet, son iki sezonda sakatlıklar dışında altın dönemini yaşadı. Ancak Rijkaard’ın gelişiyle Mehmet ya özgüven kaybı nedeniyle ya da hocasının talimatıyla iki uç arasında savruluyor. İlk seçenek olarak topu alır almaz gözleri Servet’i arıyor. Servet’e veremezse topu garip bir biçimde sol ayağıyla 30-40 metre çapraza atmaya çalışıyor. İlkinin hücum açısından bir getirisi yok. İkincisinde ise isabet oranı çok düşük. Keşke sağ ayağını daha çok kullansa. Özgüven kaybı varsa Mehmet şunu bilmelidir; hâlâ ülkemizin en iyi ön kesicisidir, paniklemesine gerek yok. Çok çalışıp eski haline dönmelidir. Eğer hocası böyle oynatıyorsa sorun daha derindir. Mehmet, Sturm Graz maçında yaşadıklarını iyi analiz edip, toparlanmalıdır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ