MENÜ

Tamer Tuna'ya büyük ayıp

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tamer Tuna'yı futbolculuk yıllarından sonra yardımcı hoca olarak Sergen Yalçın'ın yanında gördük. Öncesinde bir Dardanel deneyimi vardı tabii ama Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor'da ve bir bölüm Sivasspor'da başardıklarının başrolündeydi. Nitekim Beşiktaş'a gelişi, Şenol Güneş'in yanında işe başlaması tesadüf sayılamazdı. 2 tarihi şampiyonluk yaşayan ekibin önemli bir parçası olarak sezon başında kariyerinde yeni bir sayfa açtı, çok doğru bir kulüpte işe başladı.

Ekipleri karşılaştıralım

Önce iyi bir ekibe ihtiyacı vardı. Bugün kendisi için, "Eğittiğim adamları hoca olarak karşıma çıkarmayın" diyen Şenol Güneş'ten öğrendiği en net şeyi burada uyguladı mesela. "Yardımcı beni yönetmez, ben yardımcıyı yönetirim" diyerek kibre düşmedi Şenol hoca gibi. Yıllardır Şeref Çiçek ve Mehmet Kulaksızoğlu'yla çalışıyor hoca, yani en yakın dostlarıyla. Tamer Tuna ise futbolculuğundan birçok arkadaşı ekibine girmek istemesine rağmen geri çevirdi. Boğaziçi mezunu 3 uzman, kondisyoner Morreno, bu işin akademik kısmına büyük kafa yoran Mehmet Ak ve uzun yıllar altyaş kategorilerinde görev yapan Tahsin hocayla çalışıyor. Ahbap çavuşa değil, ekibe inanıyor. Kariyerindeki ilk takımıyla, 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkan bir şehirle sezonun ilk yarısında 30 puan topladı, yani Şenol Güneş'in topladığı puan kadar. Belki de hocayı bu kızdırıyordur.

Rakamları biliyor

Çünkü kızacağı aslında çok daha farklı şeyler varken basın toplantılarında en çok sinirlendiği soru bu oluyor. Buna gerek yok. Kimse Şenol hocadan, "Tamer bu ekibin en önemli adamıydı. fiziksel olarak geçen sezondan daha kötüyüz, daha az koşuyoruz. Taktiksel manada eksiklerimiz var" demesini beklemiyor. Ki bunların hepsi rakamlarda gerçek. Hoca bunu en iyi bilen kişi. Ancak en azından, "Eğittiğim adam" denilecek kadar eğitimsiz biri değil Tamer Tuna. Biraz araştıranlar eğitim konusunda bu ligde birçok hocadan önde olduğunu bilecektir.


YORUM YAZ