MENÜ

All Star mı Down Star mı?

Abone Ol Google News

Konu Basketbol olunca benim gibi yaklaşık 20 yılını Yönetim Kurulu Üyeliği başta olmak bir çok alanında görev yapan, izleyen, Federasyonun neredeyse bürokrasi de paslanmış her menteşesine yağ döken, özerklik sürecinin önemli şahitlerinden birisi olan ve en sonda da Basketbolumuz da ki sorunları görerek “Türk Basketbolu Yukarı Doğru Düşüyor” başlığıyla rapor hazırlayan ve bunu değerli büyüğüm Aybars Hünalp ile yıllarca aynı gazetelerde görev yaptığımız Meriç Müldür’ün köşelerine konu eden birisi olarak her zaman hassas bir terazi de dururum..

Haberin Devamı

Her yapılan icraatı anlamaya çalışırım ama anlamanın onaylamak olmadığı gerçeğini de göz önüne koyarak..

Hem yıllarca icraatın içinde ve karar alıcı mekanizmalarda çalışıp köşe yazıları yazmanın zorlukları ile birlikte bana bu özellik empati yapmayı da öğretmiştir.. Çünkü bazen yöneticiler istemedikleri kararları almak zorunda kalırlar..Rahmetli Bülent Ecevit’in “içine sindiremediğim karardı” dediği bir çok olay olmuştur. Aynı Ecevit, bu yüzden kendisine gelen eleştirileri de olgunlukla karşılardı.. Çünkü O’nun diğer bir yönü gazetecilik ve yazarlıktı..

Haberin Devamı

Öğüt bilgeliğin kılıcıdır, eleştiri uzmanlığın neşteri..

İkisi arasında ise ince bir çizgi var..

Necip Fazıl’ın dediği deyimiyle: Ezberlerini bir salyangozun kabuğu gibi sırtında taşıyanlar’ öğüt ile eleştiriyi ayırt edemez..

Ergin Ataman’ın Tweeti

Dün akşam saatlerinde Türk basketbolu ile ilgili bir çok konu da düşüncelerini açıklarken eleştiri ve öğüt arasında ki farkı kavramış ve ülke basketbolunun gelişimine de damga vurmuş teknik adamlarından Ergin Ataman’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama ile ilgili benim de bir şeyler yazmam gerekirdi. En azından eski bir yönetici, taraftar ve spor yazarı olarak..

Benim de içinde bulunduğum yönetimler de 3 önemli marka yaratmıştık. Birincisi toplumun her kesimine ulaşan 12 Dev Adam, ikinicisi 2000’lerin başından başlayarak 2010 Dünya Şampiyonası finalleri için 20/10 projeleri ve All Star etkinliği..

İlk 4-5 yıl tüm All Star organizasyonlarını yerinde diğerlerini de televizyonda izledim. Yaklaşık 5 saat süreyle çok keyifli anlar yaşardık..

İnanılmaz güzel ve başarılı organizasyonlardı. Federasyonu, yerli yabancı oyuncu ve teknik adamları, yayıncısı, sponsorları, tribün de ki ve evdeki seyircisiyle, sanat ve spor camiasından ünlü konukları, yarattığı ekonomik değeri ve tüm basketbol ailesiyle ülkemizde en önemli sportif markalarından birisi olmuştur.

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nin 2019 All Star organizasyonun kadroları önce ki gün açıklandı..

İşte kadroda ki isimlerin belli olması üzerine üstelik de Avrupa Karması koçu olarak belirlenen Ergin Hoca’nın twiti büyük tartışma yarattı.. Diyor ki hoca; Avrupa’nın en iyi ligi diyorsak, All Star organizasyonunda NBA ve diğer ülkelerde olması gibi en üst düzey kadrolarda olması gerekirdi..

Şimdi tek tek oyuncular üzerinden bakmayalım sonuçta ligimizde mücadele eden her Türk ve yabancı oyuncu ve teknik adamların her biri çok değerliler..

Ancak, Ergin hocanın da ifade ettiği gibi Basketbol Federasyonu’nun en önemli markası ve tüm basketbolseverlerin merakla beklediği All Star’ın All Star için en iyi oyuncuların ve en iyi teknik adamların yer alması gerekmez miydi? .Tek tek oyuncuların isimlerini burada saymak istemem ama bugün Federasyon Yönetiminde bulunan gönüllü ve profesyonelleri sahaya çıkarsak daha güçlü bir All Star karması olurdu.. her biriyle yıllarca yönetici olarak birlikte olduğum Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Hüseyin Beşok, Kerem Tunçeri, Ufuk Sarıca, Haluk Yıldırım..

Haberin Devamı

Sözün özü Euroligue’de Avrupayı titreten Fenerbahçe’nin teknik adamı ve oyuncuları da burada olmalıydı..En iyi oyuncular en büyük organizasyonda olmalılardı. Bunu çözecek de doğal olarak Federasyondu..

Hangi saikle bu sürece girdiklerini de tahmin ediyorum, anlıyorum ama onaylamıyorum da..

Harun Erdenay’ın başkanlığı döneminde Basketbol Federasyonu CEO’luğu ve sonrasında Başkanlığının ilk yılında da son derece başarılı All Star etkinliği yapan Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu günün sonunda rahmetli Ecevit gibi ‘içime sinmeyen bir karardı’ diyebilecek mi bilmiyorum ama bu gidişle All Star , önce Down Star olur, sonra da Off Star..

YORUM YAZ