MENÜ

Yaş yetmiş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir tekerleme vardır ‘Yaş yetmiş, iş bitmiş!’ Galatasaray’da da şu söylem gündeme girmeli ‘Dakika 70, Cim Bom’un pili bitmiş.’ Ankaraspor öyle, Metalist öyle, Hacettepe 9 kişi kaldı yine öyle ve Berlin’de de öyle. Tamam sonuç büyük başarı ama son bölümdeki eziyet gözden kaçırılmalı mı?
Takım savunmasıyla ilgili zafiyet giderilmeye çalışılıyor. Çalışılıyor da, bu kez dermansızlık sırıtıyor. Özellikle Arda, Kewell, Baros ve Lincoln’ün mutlaka güçlenmesi şart. 10 numara Berlin’de hele şükür iyi oynadı ya, heykelini dikecekler neredeyse. Brezilyalı bunu, hatta daha iyisini yapması için getirilmedi mi? 8 yaşına kadar hiç konuşmayan çocuk ‘Bana su verin’ deyince aile sevinçten delirmiş! Çocuk ‘Konuşmamı gerektiren bir şey yoktu ki’ demiş. Lincoln’ün de iyi oynamasını gerektiren bir müsabaka mı yoktu?
Rampayı görünce hararet yapıp, su kaynatanlardan biri de Portekizli. Zorlanınca ‘yatak saracağını’ bildiğinden midir, nedir? Gözü hep asfaltta! Meira acaba kimin zorlamasıyla oynatılıyor ve Skibbe katlanmak zorunda kalıyor? İşi bilen bir teknik adamın yapacağı seçim olamaz, olmamalı Meira. Doğruyu tespit için, ille de Servet mi konuşmak zorunda kalacak? Kırık kemikle oynayanın ve Balta’nın çilesine baksanız ya!
Berlin zaferine sevinelim, sevinelim de rüya görmeyelim. Sekman kırıp, piston kaynatınca da dövünmeyelim. Bu motor ne kadar zorlanırsa zorlansın, 70’ten sonra çekmiyor. ‘Horozun çok olduğu yerde, sabah olmazmış’ misali, belki Skibbe de görüyor ama futbolcudan çok, futbol işinden sorumlu olunca, belki sıra gelmiyor! Ziraat Bankası şubeleri gibi. Sorumludan geçemezsin, hiçbir işi de zamanında bitiremezsin. En sonunda memursuz şube formülünü buldu genel müdür. Umarım ferahlar şimdi. Gel de ‘Darısı Galatasaray’ın başına’ deme.
En büyük yanılgılardan biri Anadolu ekipleri hakkındaki değerlendirmeler. Onlar da en az 4 büyükler kadar fizik güç hamili de gören yok. Fark mı? Trilyonluk yıldızlar kimde var, o zaman ortaya çıkıyor. Pil bitince, o da çıkamıyor!
Ünal Karaman ve ekibine dikkat şart yani.

YORUM YAZ