MENÜ

Fenerbahçe Şampiyon olacak mı?

Abone Ol Google News

Kayserispor maçından sonra kaptan Emre “Devre arasına en az 2-0’la girebilirdik, Giremezseniz…” diyor. Yılların tecrübesine sahip Kaptan Emre’nin bu sözlerine şapka çıkartırım.

Haberin Devamı

Şampiyonluk için oynayan takım, maça yüksek tempo ile başlayıp, oyunu domine etmeli, rakibi kendi yarı sahasına hapsedip rakibi hataya zorlayıp ilk yarıda istediği skora ulaşıp soyunma odasına gitmelidir. Bu rahatlıkla ikinci yarıya başlayan takım oyunun temposunu düşürür, oyunu kontrolü altında tutarak sonuca gider.

Yok, eğer Kayseri’de olduğu gibi Ersun hocanın risksiz “bekle ve gör” taktik anlayışıyla oyuna başlarsa, Fenerbahçe Camiası şampiyonluğu daha çok bekler. Ersun Hoca sahaya üç tane 6 numara (önlibero) özelliklerine sahip Emre, Gustavo, Ozan’la çıktı. Ama bu oyunculara oyun içerisinde Kayserispor’un en etkili oyuncusu Mensah’ın, golden sonra da Adebayor’un oyun alanlarını daralttırtmadı. Risksiz, temposuz oyunla lig sonuncusuna karşı üç puan kaybedildi.

Şampiyonluk için oynayan takımların istedikleri puanları toplayamadıkları bu süreçte, Fenerbahçe’nin puan kaybetmemesi lazımdı. Bu günlerde toplanan yüksek puanlar Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu belirleyecektir. Kısa süre içinde Fatih Hoca Galatasaray’ın tempo sorununu çözecektir. Hocanın bu sorunu çözmesiyle şampiyonluğun en iddialı takımı Galatasaray olacaktır. Şampiyonluk, ligin son çeyreğine kalırsa ipi Fatih Hoca göğüsler. Fatih Hocanın ligin son yüz metresindeki deparları çok güçlüdür. Geçen sezon 2018/19 bunun en güzel örneğidir.

Haberin Devamı

Ersun Hocanın deplasmanlarda alacağı risk oranı, deplasmanlarda toplayacağı puanlar, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışındaki süreci belirleyecek.

YORUM YAZ