MENÜ

Sinek küçüktür ama...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Eğri oturup doğru konuşalım; Galatasaray karşısında çok haklı bir galibiyet aldılar. Ancak!

Tribünde açılan kan dondurucu, mide bulandırıcı bir pankart bu galibiyeti gölgelemeyi başardı. Kendilerine ‘Until The Grave’ adını veren ve Sarı-Lacivert gamalı haçları ile “Fenerbahçe’nin Faşistleriyiz” diyerek övünen küçük bir grup, maçta “17 Yıldır İllegal. Bundan Sonra Legal +18” yazılı iğrenç, çirkin, hastalıklı ve benzeri tüm kötü sıfatlarla adlandırabileceğim pankartı açtı. Pankartı görünce adeta kanım dondu.

Futbolda rakipler arasında zekice espriler üretilmesi, dalga geçilmesi gayet hoştur, eğlencelidir. Ancak bunların espri düzeyi o kadar düşük ki, çocuk tecavüzlerinin, çocuk evliliklerinin tartışıldığı dönemde rakiplerine böyle göndermede bulunmaya karar vermişler ve organize olup böyle bir rezilliği pankart yapmışlar.

İğrençlik yarışı

Sadece Fenerbahçeliler değil, tüm takım taraftarları arasında böyle insanlıktan nasibini almamış, sporun ne olduğunu hiç anlamamış şahıslar var maalesef. Bazı Galatasaraylılar’ın “Para Komidinin Üstünde” pankartı açıp “fahişe”, bazı Beşiktaşlılar’ın Japon bayrağı açıp üzerine “Hani Kanar-ya” yazıp “bekaret bozmak” göndermesi yaptığı mide bulandırıcı ekole bir grup Fenerbahçeli de “biz hepinizden iğrenç olabiliriz” diyerek böyle bir pankartla katkı yapmış. İnsanlık aleminin en büyük soykırımını gerçekleştiren Naziler’in sembolü “gamalı haç”ı kullanan, spora sokmaya çalışan bu küçük grubun, çocukların istismara uğramasını bir tür galibiyet zannetmesi de ne kadar hastalıklı olduklarının en açık göstergesi.
Daha önce de “Fenerbahçe’nin Canlı Bombalarıyız” gibi Türkiye’nin siyasal toplumsal yaşamında büyük bir yara olan terörü meşrulaştıran pankartlar açan, bu faşist zihniyetin tribünlerde kesinlikle barındırılmaması gerekir.

Kolayca ana avrat küfür eden, spor karşılaşmalarını tecavüz olarak değerlendiren, kadını aşağılayan, çocukları cinsel obje olarak gören ve bundan zevk alanlara sadece kadınlar değil, tüm onurlu insanlar tepki göstermeli ve bunları teşhir etmelidir. Bu dünya üzerinde her şeyden daha kutsal bir şey varsa o da çocuklardır.

Tecavüzün mizahı olmaz!

Bu topraklarda her gün onlarca çocuk tecavüze uğrarken ve tecavüzcüleriyle evlendirilmeye çalışılırken siz neyle dalga geçiyorsunuz? Siz neyle eğleniyorsunuz? Siz tecavüzü “fantezi” mi sanıyorsunuz?
Bu kadar ciddi bir meseleyi komik sanmayı bırakın artık. Çünkü komik değil. Çünkü tecavüzün ‘ama’sı, esprisi, mizahı, şakası olmaz. Pedofilinin, her türlü taciz ve tecavüzün mizahı yapılamaz, tartışmaya bile açılamaz. Bunu yazmak bile utanç verici.
Tecavüz sizin sandığınız gibi komik bir şey değil arkadaşım. Tecavüz korkunç bir şeydir. Tecavüz çocukların/kadınların çoğu için ölüme denk gelen, hatta ölümden bile beter bir şeydir.
Tamam! Siz tecavüzcü değilsiniz. Allah sizden razı olsun! Ama iş orada bitmiyor ki... Statta ‘tecavüz müziği’ çalarak, farklı galibiyetlerden sonra “tecavüz ettik” diyerek, ezeli rakibi aşağıladığınızı sandığınız pankartlarınızla tacizi, tecavüzü meşrulaştırıyorsunuz, normalleştiriyorsunuz. İroni, mizah, sarkazm başka şey; insanlık suçlarını normalize eden komik olma çabası başka şey. Meşrulaştırdığınız, normalleştirdiğiniz her suç sizi de biraz suçlu yapıyor, farkında mısınız?
Durun!
Lütfen durun!
Bazı insanlar “tecavüz” kelimesini söylemeye dahi ürküyorken bunu eğlence, mizah olarak görmeyin artık.
Not: Bu yazının bir bölümü daha önceki ‘Reziller’ başlıklı yazımdan alınmıştır.

Pankartı içeri kim aldı?

Hafta sonu oynanan maçlarda çocuk haklarını korumaya yönelik pankart açmak isteyen taraftar gruplarına yönelik bir sürü önlem(!) alındı. Mesela Göztepe taraftarı tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözünün olduğu pankart İzmir Emniyeti tarafından tribüne sokulmadı. Benim asıl merak ettiğim ve Spor Şube Sorumluları’na, İstanbul Valiliği’ne sormak istediğim soru şu: “17 Yıldır İllegal. Bundan Sonra Legal +18” yazılı bu aşağılık pankart güvenlik düzeyi en yüksek olan bir maça sizlerden habersiz nasıl girdi? Ya da stada getirilen tüm pankartları didik didik eden Spor Şube Sorumluları bu pankartı hangi gerekçeyle içeri aldı?



YORUM YAZ