MENÜ

Haydi Sakarya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakaryaspor’un, Bayrampaşa maçı öncesi çalışmasını izlerken dalmışım... Gözümün önünden bir anda Aykut Kocaman, İmparator Oğuz, Tuncay, Nezihi, Turan ve bu sütunlara sığmayacak bir sürü insan film şeridi gibi geçti. “Nereden nereye?” dedim içimden... Adapazarı’nda başarıya inanmış insanlarla tanıştım. Mesela Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu. Sakaryaspor’un en büyük şansı. Sadece futbol değil başta basketbol olmak üzere sporun diğer branşları için elinden geleni yapıyor. Ama bu yetmez.

İş adamları da destek olmalı

Türkiye’nin ihracatta 7. büyük kentindeki iş adamlarının da Sakaryaspor’a maddi-manevi destek atması şart. Sakaryaspor ne kadar kısa süre içinde bir üst kümeye atlarsa; hele hele 2-3 yıl içinde Süper Lig’e çıkarsa ki ben konuştuğum yöneticilerin gözlerinde bu ışığı gördüm- Sakarya’da iş hacmi de doruğa çıkar. ™ehire hareket gelir. Bereket gelir..

Hedef Play-off

Sakaryaspor son 10 maçta 9 galibiyet ve bir beraberlikle yenilmezliğini sürdürüyor. 31 maçta attığı gol sayısı 62. Bu sayıya Süper Lig’de Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe dahil ulaşan başka bir takım yok. Sezon başında bazı aksaklıklar olmasa bu ekip şimdi açık ara ilk sırada bir üst ligde oynamayı garanti altına alacaktı. Sakaryaspor şimdi Play-Off’ta mücadele edecek. Çok merak ediyorum: “Arkadaş, yıllarca Türkiye liginde Fener’e, Galatasaray’a, Beşiktaş’a kök söktüren Sakaryaspor nasıl oldu da 3. Lig’e düştü ?” Bakınız; bugün, Süper Ligde oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe derbi dışında bazı maçları 3-5 bin kişiye oynarken Sakarya’nın maçlarını izleyenlerin sayısı 10 binden aşağı düşmüyor. Yani taraftar, gücünün yettiğince desteği veriyor. Bu yeterli mi?. Elbette hayır.

Özdemir başta gelseydi

Yazımın başında da belirttiğim gibi Sakarya’da her kesimin elini taşın altına atması şart. Genç iş adamları Akif Köse basketbolun başında. Akgün Altuğ ile Tolga Ballık ile basketbolu zirveye taşımak için var güçleri ile çalışıyor. Başkan İsmail Gürses ve yönetimindeki tüm arkadaşları... Bunların arasında konuşma olanağı bulduğum Erkan Pizrenli, Cihan Yıldıran, Şerafettin Özgüllü ve Divan kurulundan Sıtkı Sakallıoğlu Sakaryaspor’un başarısına kendilerini adamışlar. Son sözüm şu: Keşke Osman hoca sezon başında göreve getirilseydi. İnanın, Sakarya bugün puan cetvelinde erişilmez bir noktada olurdu.

YORUM YAZ