MENÜ

İşte tepkinin nedenleri...

Abone Ol Google News

Futbolumuz malum devre arasını yaşıyor.. Ve en çok konuşulan futbol olayı da, haliyle transferler oluyor.

Haberin Devamı

Gündemi en çok meşgul eden bir transfer var ki, üzerinde düşünmek gerekiyor. Gelin beraber anlamaya çalışalım bu transfere verilen tepkinin nedenlerini.

Haziran 2016, Çin. Futbol kariyerine Çin’de devam ederken hamile olan eşine uyguladığı şiddet ve dağılmanın eşiğine gelen bir yuva.

Aralık 2016, İstanbul Nişantaşı’nda belediye otobüsü şoförü ile kavga. İlk başta bunu reddedip, valeden kaynaklı bir durum açıklaması yapılsa da, sonradan ortaya çıkan görüntüler bizzat başrolde olduğunu gösterir.

Can kaybı olmadan atlattı

Aralık 2017, İstanbul Sarıyer. Ferrari marka otomobili ile kaza yapar ve kazayı can kaybı olmadan atlatır. Ama bu kazada ilginç olan, kaza sonrası ortadan kaybolması ve alkollü olduğu iddialarının çok yoğun yapılmasıydı.

Ekim 2018, İstanbul Emirgan. Meşhur Arda Turan ve Berkay kavgasında, bir anda hışımla gece kulübünden sürpriz bir biçimde çıkarak, ‘Ben de bu olayda tarafım’ mesajı vermesi.

Haberin Devamı

Kasım 2018’de, Trabzonspor formasıyla mücadele ederken oyundan alındığı anda tepkilere isyan eder, yedek kulübesine ve taraftarlara el kol hareketleri ile karşılık verir.

Her şeyin bir sebebi var

Tüm bunların yanı sıra, ülkemizin en güzide takımlarında oynarken, diğer güzide takımlarımız hakkında yaptığı yorumlar, takındığı tavırlar ve gereksiz polemikler de cabası. Hani deniyor ya, taraftar istemiyor, isyan ediyor, protesto ediyor... Yapılan her şeyin bir sebebi var, gösterilen her tepki bir sonuç aslında.

Yukarıda kronolojik olarak listelenen her olay, taraftar tepkisine bir sebep.

İnsanlara rol modeller

Listelediğim olaylar, özel hayat, futbol dışı hayat olarak yorumlanabilir. Ancak ben, futbolcu kardeşlerimizin bu ülke insanına rol model olduğuna inanıyorum. Öyle ki, babalar çocuklarına yürekli ve karakterli pek çok futbolcunun adını koyuyor. Mahalle aralarında top oynarken, futbolcu ile kendilerini eşleyip, onların adıyla gol sevinci yaşıyor çocuklarımız. Sadece sahada oynanan oyunun kalitesi değil, saha dışında yaşanan hayatın kalitesi de futbolun bir parçası.

Hayatın merkezindedir

Futbol bir kültür, bir hayattır benim güzel ülkemde... Bu ilişkiyi anlamadan, ülkemin sosyolojik denkleminin çözümü noksan kalır. Bu yüzdendir ki, her yoruma kulak verilmeli, her tepki anlamaya çalışılmalıdır. Hele ki sebepler de buna meydan veriyorsa, durup iki kere düşünülmelidir.

YORUM YAZ