MENÜ

Avantaj Trabzonspor'da

Abone Ol Google News

Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor maçının, son zamanların en keyifli maçlarından birisi olacağını düşünüyorum. Maçın seyir zevkini beklentinin ötesine taşıyacak olan ise, Beşiktaş’ın ev sahipliği ve Trabzonspor’da yaşanan inanılmaz olumlu değişim.

Haberin Devamı

Müthiş bir sinerji

Her şeyden öte Trabzonspor, bağları çok güçlü bir takım oldu. Bu bağlılık sadece futbolcular arasında olan bir bağ değil, şehirle de bütünleştiler. Kendilerine Trabzon’un çocukları diyen Yusuf Yazıcı’nın başını çektiği şahane, pırıl pırıl bir gençler grubu var. Bu çocukların gözlerindeki ışıltıyı sosyal medya paylaşımlarından takip edebilirsiniz. Ayrıca öyle yabancı oyuncular var ki, sıradan bir vatandaşın yemek davetini kabul ederek, halkın mutfağına konuk oluyorlar. Şehir bu çocukları bağrına bastı ve bu çocuklar da şehri mahcup etmemek adına tekmeye kafa uzatıyorlar. Bütün bu sinerji güzel oyuna da yansıdı. Futbol İstatistik Merkezi’nin verilerine göre, Trabzonspor Türkiye’nin en çok pas yapan takımı ve kısa pas istatistiğin de ise Barcelona’yı sollayıp Avrupa futbolunda 8. sırada yer alıyor. Tesadüf mü? Hiç sanmıyorum...

Haberin Devamı

Baş mimar Karaman

Ünal Karaman bu başarının baş mimarıdır. Duruşu, ahlakı, futbol zekası ve dürüst tavrı ile örnek olmaktadır. Bu kadar değerli bir hocayı kendilerine örnek alan ve yönlendirilmeye açık olan gençler başarıyı yakalamaktadır. Yönetimin tavrı ise takdire şayan... Trabzonspor’un 5 gol yediği Yeni Malatya maçından sonra kale gibi teknik heyetin ve futbolcuların arkasında durmuşlardır. Zaten o maçtan sonra Ünal hocanın gözlerindeki üzüntü, en büyük cezayı kendi vicdanlarına kestiklerinin göstergesiydi.

Beşiktaş huzursuz

Beşiktaş ise bana göre ligin en iyi kadrolarından birisine sahip. Fakat yönetim, oyuncular ve teknik kadro arasında bir sıkıntı olduğu belli. Bu huzursuzluk, takımı çok fazla negatif anlamda etkiliyor ve sanki ayaklarda pranga varmış etkisi yaratıyor. İki sene üst üste şampiyon olunan dönemdeki ayarlara dönmeye ihtiyacı var Beşiktaş’ın. Bu sıkıntıda, Şenol hoca üç tane pırlantayı Türk futboluna kazandırmak üzere. Dorukhan, Güven ve Fatih Aksoy bu ortamda ortaya çıkan Beşiktaş değerleridir. Sırf bu gençler bile Beşiktaş için itici güç olmaktadır. Ancak şampiyonluk için, takımın bundan daha fazlasına ihtiyacı var diye düşünüyorum. Maç sonucu ne mi olur? Sonucu bilmiyorum ama iç huzuru yakalayan, beynin ayaklara hükmettiği takımın daha avantajlı olacağına inanıyorum.

YORUM YAZ