MENÜ

Liderimiz Emre

Abone Ol Google News

EURO 2020’ye gitmek için çıkacağımız ilk sınav olan 22 Mart’taki Arnavutluk maçı öncesi A Milli Takımımız’ın ilk antrenmanında oyuncularımızı gözlem altına aldık. Şenol Güneş’in, ilk çalışmayı sonuna kadar basın mensuplarına açması Ay-Yıldızlılar’daki genel durumu yakından görme fırsatı sağladı. Şenol hocanın ter idmanı dediği ve 1 saat 45 dakika süren çalışmada dikkatimizi çekenler ise şunlardı;

Haberin Devamı

Sürekli birebir konuşuyor

A Milli Takımmız’ın ilk idmanın da gördük ki; milli takımımızın yeni lideri bu iki maçta Emre Belözoğlu olacak. Özelikle antrenmanda gösterdiği performans, istek ve diğer milli takım oyuncularımızın Emre’ye gösterdiği saygı buna çok büyük bir etken. Ama en önemlisi Şenol Güneş’in de Emre’ye olan inancı. Tecrübeli hoca hem idman da hem de idman öncesi ve sonrası Emre ile birebir konuşuyor. Şenol hocanın Emre’yi bu iki maçlık seride kulübede oturtmak için takıma almadığı zaten çok açık.

Takım uyumu da çok iyi

Klasik bir tabir olan, ‘Gençler ile tecrübelileri bir araya getirip, iyi bir takım olduk’ deyimi bu milli takım için geçerli olacaktır. Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül gibi üst düzey tecrübeli oyuncuların yanında Ozan, Merih, Kaan, Çağlar, Dorukhan, Güven ve ileride katılacak olan Cengiz, Abdülkadir gibi oyuncular da eklenince iyi bir takım olacak gibi görünüyor. Antrenmanda gördüğümüz, takım uyumunun da çok iyi olduğu.

Haberin Devamı

Ozan ve Merih hiç sırıtmadı

En kritik mevkilerimizden olan stoper bölgesi ise tamamen gençlere teslim. Kırmızı-Beyazlılar’ın ilk idmanındaki çift kale maçta Ozan ve Merih hiç sırıtmadı. Şenol hoca böylesi önemli maçta bu genç isimlere stoperde formayı verir mi? Bunu henüz bilemiyoruz. Ama iki oyuncu da son derece istekli ve iyi durumda gözüktüler. Kaan ve Çağlar da forma bekleyen oyuncular.

Orta sahada forma savaşı

Şenol Güneş’in karar vermekte en zorlanacağı bölge orta saha. O bölgede Emre Belözoğlu ve Okay Yokuşlu forma için ön plana çıkan isimler. Orta alanda onların yanı sıra İrfan, Dorukhan, Yusuf Yazıcı, Mahmut, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Emre Kılınç ve Efecan Karaca da ilk 11 hayali kuruyor.

Sağda Gökhan solda Hasan

Milli Takım’da sağ bek pozisyonunda Gökhan Gönül şu an alternatifsiz gibi görünüyor. Şenol hoca özellikle idman sonunda sol bek Hasan Ali Kaldırım’la da özel olarak ilgilendi.

Forvette Burak’ın yeri garanti

Burak Yılmaz, teknik direktör Şenol Güneş’in gözdesi. Bu yüzden golcü olarak Burak Yılmaz, belki de Arnavutluk maçı öncesi ilk 11’deki yeri garanti olan tek futbolcu. Elbette iyi bir Cenk Tosun da, takımda forma şansı bulabilir.

Mert Günok ön plana çıkıyor

İlk idman da kaleciler arasında yaptığımız gözlem ve araştırmalara göre Mert Günok, Arnavutluk maçı için ön planda görünüyor. Başakşehir’de bu sezon sergilediği performans, Şenol hocanın kaleyi ona teslim etme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ama Uğurcan Çakır ve Sinan Bolat da göreve hazır.

YORUM YAZ