MENÜ

Zorlukları aşmak Galatasaray'ın işi…

Abone Ol Google News

Türkiye’de düzenlenen en büyük iki organizasyon Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’dır. Beş gün içerisinde bu iki büyük organizasyonun kupalarını kazanmak Galatasaray gibi zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir takımın işi olmalı. Lig şampiyonluğu mücadelesinde önce geriye düştü, sonra beraberliği yakaladı ve sonrasında Belhanda ile atılan belki de ligin en güzel gollerinden biri VAR’a takıldı, yine arkasından bir gol daha var olamadı. Ancak Galatasaray demek zorlukları aşmak demektir dedik ya, hiç yılmadan büyük mücadelelerini sürdürüp bilek gücüyle şampiyonluğu aldılar.

Haberin Devamı

Ben bilek gücü diyorum isterseniz siz oyun gücü deyin… Çünkü “bilek gücü” Galatasaray’ın gücünü tek başına anlatmaz. Galatasaraylılar bu sezon hem kendi güçlerini ortaya koydular hem de futbol oyununu güçlendirdiler. Israrla, Türkiye Ligi’nin en iyi futbol oynayan takımı Galatasaray dedikçe bana dudak bükenler az olmadı. Başakşehir karşısındaki şampiyonluk mücadelesinde geriye düşüp, VAR’ın bile üstesinden gelmek iyi futbol ile mümkündür ancak.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın şampiyonluk yazısının içinde gözdeki arpacık gibi dursa da örneklemek bakımından tam da yeridir. Beşiktaş, yılda 3-4 gol atan Quaresma’nın peşine koşadursun, Galatasaray’ın iki kanat oyuncusu Onyekuru ve Fegouli 22 gol attılar. Bu bile Galatasaray’ın nasıl değerlere sahip olduğunun göstergesidir. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğa en büyük katkıyı yapan Gomis ve Rodrigues’i takımdan gönderip yine şampiyonluğa ulaşmak da Galatasaray’ın doğru ve yerinde transfer yapma başarısının bir göstergesidir.

Futbolcular ne kadar değerli olursa olsun onları bir amaç doğrultusunda mücadele etmeleri için uğraş veren teknik direktörler olmasa şampiyonluk ne anlam ne de değer bulur. Bu nedenle başta futbolcular olmak koşuluyla, Fatih Terim’in yol göstericiliğinde teknik kadroyu da kutlarız. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Futbolda iyilikleri, güzellikleri ve kazanmayı futbol oyununun kendisi değil, futbolun içindeki insanlar planlar. Futbolun günümüzdeki en önemli unsuru planlama olsa gerek. Galatasaray bu planın en iyi takımıydı. Şampiyonluk analarının ak sütü gibi helal olsun.

Başakşehir ve Abdullah Avcıyı da kutlarız. Ancak önümüzdeki yıllarda bu düzeylerde artık bir Başakşehir takımı olmayacak. Seyircisi ve başarı geleneği olmayan bir takımın yaptıkları unutulmaz ama artık buraya kadar!

YORUM YAZ