MENÜ

Trabzon'dan yansıyanlar…

Abone Ol Google News

Trabzonspor bu sezon yeni yönetimi ile küçülme politikası izleyeceğini söylemesine karşın sahaya yedi yabancı ile çıktı. Burak ve Abdulkadir’i ikinci yarıda oyundan alan teknik direktör Ünal Karaman, Trabzonspor’un yabancı oyuncu sayısını dokuza çıkarttı. Trabzonspor ile benzer bir söylem ile lige başlayan Bursaspor ise söylediklerinin arkasında durduğunu kanıtlarcasına ilk on birinde yedi yerli oyuncuya yer verdi.

Haberin Devamı

Dördü ilk on birinde üçü ise yedek kulübesinde olan alt yapıdan yetişme oyuncusuyla mücadele eden Bursaspor bu oyuncularına güveniyorsa geleceği güvence altındadır denebilir. Bursaspor’un 19 yaşındaki altyapı oyuncusu Burak her geçen gün yıldız olacağını kanıtlarken, Trabzonspor ile özdeşleşen Burak Yılmaz ise her geçen gün takımından kopuyor. Oyundan alındığında seyircinin gösterdiği protestoya verdiği karşılık hiçbir profesyonel oyuncuya yakışmaz. Burak Yılmaz’ın hiç de hoş olmayan davranışı en başta yerine giren oyuncuya saygısızlıktır.

Bütün bunlara karşın Trabzonspor oyuna çok güzel bir gol ile başladı. Bursasporlu Chedjou ayağındaki topu pas verirken rakibe kaptırdıktan sonra Trabzonsporluların arka arkaya dört tek pas yaptıktan sonra Rodelega ila kazandığı gol ligimizde az görülen güzel gollerden biriydi.

Haberin Devamı

Bu golü atan bir takımdan çok daha iyi bir mücadele beklenir. Ancak özellikle maçın son 20 dakikasında Bursasporlu gençlerin sonucu kabul etmeyen büyük mücadelesine tanıklık ettik. Oyunun son bölümünde galibiyeti kaçıran Bursaspor’du.

Dün akşamki karşılaşmayı izlerken düşündüm. Futbolcunun yerlisi, yabancısı yoktur kalitesi vardır görüşü doğru olmakla birlikte, aslında daha doğru olan yerlinin yetişmesi ve yarışması için ne kadar şans bulduğu gerçeğidir. Bursaspor, Samet Aybaba öncülüğünde bu sorunun çözümlenmesi yönünde ciddi bir sınav veriyor, düşüncelerimizin aydınlanması için de hepimize yol gösteriyor.

YORUM YAZ