MENÜ

Şenol Güneş'in korkuları…

Abone Ol Google News

Şenol Güneş’in Beşiktaş ile olan tüm bağlantıları, gerek gönül gerekse profesyonel ilişkileri kopalı çok zaman oldu. Ne var ki bu bozulmuş ilişkiyi sürdürmek isteyen yönetim sonunda Şenol Hoca ile birlikte protestolar ile karşı karşıya kaldı. Beşiktaş maçı kazanmasına karşın ortadaki bozuk düzene taraftarlar el koymak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Konyaspor karşısında ortaya koyduğu futbol belki de son dönemlerin en iyi oyunuydu. Quaresma dahil bütün futbolcular çabuk oyunu deneyince ortaya görsel açıdan iyi bir futbol çıktı. İlk iki golün yapılışında birinci derecede pay sahibi olan Burak Yılmaz’ın bir daha oyunda görünmemesine karşın maçın içinde hem bek hem de forvet gibi oynayan Adriano’nun üstün performansı ile Beşiktaş üç puanı kurtardı ama maç kadrosunun kurgulanmasına bakıldığında Şenol Güneş’in korkularının üstünü örtemedi. Taraftarın protestosunun kökenindeki nedenlerden biri de buydu.

Şenol Güneş dört yıla yakındır Beşiktaş’ın başında ve ciddi maçların çoğunda korkularına yenik düştü. Dün maçtan önce de Konyaspor’un korkulan bir ekip olduğunu ve Fenerbahçe ile Kayserispor maçlarında yenilen gollerden bahsetti. Kafası gol yeme korkusu ile meşgul olan Güneş korkularından kurtulmak için kendi sahasında oynadığı maça savunma yönü güçlü iki ön libero ile çıktı.

Haberin Devamı

İnsan düşünmeden edemiyor… Beşiktaş’ın özellikle ilk yarıda oynadığı futbolun içinde Kagawa olsaydı nasıl bir sonuç ortaya çıkardı? Sanırım Beşiktaş o akıcı ilk yarıda sonucu garantileyen bir skora ulaşabilirdi. Zaten Japon yıldızın attığı gol de bu fikri destekler gibiydi. Kagawa Beşiktaş’a kiralık olarak geldi. Yani büyük olasılıkla sezon sonunda burada olmayacak. Bu oyuncuyu kulübede oturtmak bir antrenörlük prensibi olamaz.

Maçtan sonra taraftara sevecen görünmek için oyuncuları bir araya toplayıp protestoları kırmak isteyen Güneş ne yazık ki daha büyük bir karşı duruş ile karşılaştı. Beşiktaş ile bağları çoktan kopmuş olan bir hocanın uygulamalarına baktığımızda, Milli takımın güvenilir ellere teslim edilmesi konusunda ciddi kuşkularımız vardır…

YORUM YAZ