MENÜ

Şenol Güneş'in büyük tespiti!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın hazırlık döneminde eski takımının bir maçını izleyen Şenol Güneş “benden sonra hiçbir şey değişmemiş” demişti. Biz de onun bu görüşü üzerinden fikir yürütmüş kesin bir sonuca ulaşamamıştık. Siyah-beyazlı takımı Sivasspor karşısında izledikten sonra, Milli takımımızın hocasının ne demek istediği de net biçimde ortaya çıktı. Gerçekten de Şenol Güneş’ten sonra Beşiktaş’ta hiçbir şey değişmemiş!

Haberin Devamı

İlk iki yılında “feda” sloganı ile kurulan sağlam yapıyı bozamayıp iki şampiyonluk kazanan Güneş son iki yılında deyim yerindeyse taş taş üstünde bırakmadı Beşiktaş’ta. Sonucunu da Sivasspor karşısında gördük. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki Türkiye kadar fırsatlar ülkesi olsun, hiç hak etmeyenler hak etmedikleri yerlerde sefa sürsünler, sağlam bir yapıyı darmadağın ettikten sonra ülke futbolunun en tepe noktasında ödüllendirilsinler. Türkiye “fırsatlar ülkesi” nitelemesinde ABD’yi çoktan geçti!

İnsan merak edip sormadan duramıyor: Acaba, Abdullah Avcı Şenol Güneş’ın bıraktığı bozuk yapıyı göstermek için mi Quaresma, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Medel’i sahaya sürdu? Gördüğünüz gibi, Beşiktaş’ın yediği üç gol de bu dörtlünün değişik pozisyonlarda yaptıkları hatalar sonucunda oluştu. Her insan hata yapar. Zaten futbol hatalar oyunudur. Ancak sorun hatalarda değil yanlışlıklardadır.

Haberin Devamı

Kafa olarak Beşiktaş ile bağlarını koparmış, sezon başında gönderilmeleri için her yol denendiği halde talibi çıkmayan, eşyalarını toplamışken yeniden bavul indiren Quaresma ve Medel ile maça başlamak hata değil, yanlıştır. “Bana dört genç oyuncu yeter” dedikten sonra işi bitmiş dört oyuncuyla maça başlamak hata değil, yanlıştır.

Bir önceki yazımda Johan Cruyff’un “İyi futbolcu topa bir defa dokunup nereye koşacağını bilendir” özlü sözünden bahsetmiştim. Topla her buluştuğunda topa beş defa dokunmadan ayağından çıkartmayan, nereye koşacağını bilmek bir yana top ayağında yoksa hiçbir yere koşmayan Quaresma ile nasıl sonuç alırsınız, nasıl pas oyunu oynayabilirsiniz? Benzer şekilde oynayan Ljajic ile nasıl pas oyunu oynanabilir? Ouaresma’dan, Visca olmasını beklemek hata değil, yanlıştır.

Bütün bu yanlışlıklar bir araya gelince takım tek anlamlı gol pozisyonu bulamadan 3-0 yenildi. Yenilgi bir yana Beşiktaş’ın en iyi oyuncularının genç kaleci Utku Yuvakuran ve stopere yeni transfer edilen Victor Ruiz olması anlamlı olduğu kadar düşündürücüdür de…

YORUM YAZ