MENÜ

Oyun Beşiktaş'ın top Galatasaray'ındı

Abone Ol Google News

Ankara’da oynanan Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasında siyah beyazlıların oyunundaki gelişmeyi gözlemiştik. Son vuruşlar ve final paslarındaki yetersizlik nedeniyle İstanbul’a tek puanla döndüler.

Haberin Devamı

Galatasaray karşısında da benzer bir Beşiktaş izledik. Rakip kale önünde fazla görünen, gol pozisyonu yaratmak da daha üstün olan ama yine finalde eksikleri olan bir takım vardı sahada.

Umut Nayir’ın attığı üç puanlık golde ortayı ön direğe kesen de Caner’di, en az 6-7 ortayı Muslera’yı çalıştırıyormuş gibi şişiren de yine aynı oyuncuydu. Oysa Umut, Caner Erkin’e top geldiğinde hep ön direğe koşu yaptı. O ortalardan birini, Almanların ünlü golcüsü Klose’yi andıracak bir şekilde gole dönüştürdü.

Galatasaray topun hakimiydi. Boş alanlarda dolaştırdığı topu Beşiktaş kalesi önünde tehlikeye dönüştürecek hamleleri yok gibiydi. Öyle ki, Beşiktaş kalecisi Karius, Türkiye’ye geleli beri en rahat maçını oynadı.

Son dakikalarda oyuna giren Adem Büyük’ün çok başarılı zamanlaması sonucu vurduğu üç kafa tribünleri heyecanlandırmaktan öteye gitmedi. Galatasaray’ın hücumda bu kadar etkisiz olması da az görülür bir durumdur. Galatasaray’ı kanatlardan ileriye çabuk taşıyacak oyuncu eksikliği bu etkisiz atakların nedeni olabilir.

Haberin Devamı

Sezon başından beri Beşiktaş’ta santrfor eksikliğinden hep söz edildi. Umut Nayir bu eksikliği giderecek birinci oyuncu olduğunu Galatasaray karşısında da daha önce oynayıp goller attığı diğer maçlarda da göstermişti.

Kanımca Beşiktaş’ın ne Burak Yılmaza ne de başka bir golcüye ihtiyacı var. Umut ile Güven bu yükü taşıyabilirler. İkisi de genç, her genç oyuncu gibi oynamaları gerekiyor. Oynadıkça gelişimlerini tamamlayacaklar.

Beşiktaş çok kritik bir dönemeci kayıpsız atlattı. Kendisine çoğunlukla ters gelen Galatasaray’ı iyi oynayarak yenmesi kadar önemli olan bir diğer gerçek Umut Nayir’in kazanılmasıdır. Bu galibiyet ile Beşiktaş’ın yolu açılmıştır. Maçın Beşiktaş açısından bir diğer önemli sonucu da, pas oyununun yerini direkt oyuna bırakmasıdır…

YORUM YAZ