MENÜ

Önderi Quaresma olan takım

Abone Ol Google News

Rusya’da yapılan 2018 Dünya Kupası’nda en kötü savunma oyuncuları arasında başı çeken Pepe’ye Çin’den talip çıkınca, Beşiktaş’ın başına talih kuşu kondu diye düşünmüştüm. Ne var ki, İstanbul futbolcuların “tatlı hayat” yaşaması için dünyanın en uygun kenti. Bunu herkes gibi Pepe’de biliyor. Ben de olsam Arabistan çöllerinde ve Çin’in nemli coğrafyasında oynamak istemezdim. Bir dünya harikası olan İstanbul Boğazı’nın kıyısında oynamak varken otuzlu yaşların ortasında neden maceraya atılsın ki?

Haberin Devamı

Pepe dünya kupasındaki kötü performansını İstanbul’a döner dönmez zayıf Partizan’a attığı kafa golleriyle unutturdu. Beşiktaş’ın lideri gibi görünen arkadaşı ve vatandaşı Quaresma’nın da ondan farkı yok. Futbol hayatı boyunca ya keçiboynuzunu ya da bir kova süt verip sonunda tekmeleyerek döken ineği andıran Quaresma, Bursa’da sakata yatıp takımın tüm konsantrasyonunu bozunca Beşiktaş kalesinde beraberlik golünü gördü.

Sönmüş yıldız futbolcu yalakalarına göre, yenilen gol öncesinde suç ya Adriano ya Pepe ya da topu kaptıran Necip’teydi. Onlara göre Quaresma’nın sakata yatması ve maç boyunca hiçbir iş yapmamasının pek önemi yoktu. Maçı televizyondan birlikte izlediğimiz Beşiktaşlıları çıldırtan Quaresma’nın Pepe ile Beşiktaş’a neler kaybettirdiğini Şenol Güneş’ten başka herkes görüyor.

Haberin Devamı

Kariyerine bakıldığında şapka çıkartılacak Pepe son noktada nasıl böyle bir hata yapabilir. Bursa Beşiktaş’ın en zor deplasmanıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanları bile Bursa kadar zor değildir. Böyle bir dış saha oyununda Oğuzhan Özyakup’un üstün futbol zekasının bir ürünü olarak golü buluyorsunuz ama bu avantajı oyunun son dakikalarında yitiriyorsunuz. Pepe ve Quaresma’nın sıradan oyunlarda edindikleri başarıların bedelini zor oyunlarda ağır ödüyor Beşiktaş.

Geçen sezon olduğu gibi bu sene de Beşiktaş’ın elinde Türkiye’nin en iyi kadrosu var. Ancak, yine geçen yıl olduğu gibi bu sene de Beşiktaş’ın üstünden “kış güneşi” eksik olmuyor, bahar gelecek gibi de görünmüyor. Önderi Quaresma olan bir takımın burnu daha nerelere toslayacak, hep birlikte göreceğiz…

YORUM YAZ