MENÜ

Lens kendi hikayesini yazdı

Abone Ol Google News

Dünya göz önüne alındığında neredeyse yüz yıla yakın bir zamandır oynanan profesyonel futbol maçlarının her birinin bir hikayesi vardır. Kuşkusuz o hikayeyi yazan birinci adamlar futbolcular, sonra teknik adamlar ve diğerleridir. Sarpsburg karşılaşmasından sonra galibiyeti futbolcularının kazandığını söyleyen Şenol Güneş en gerçekçi futbol gerçeklerinden birinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Negredo ve Lens

Beşiktaş’ın teknik direktörü Güneş’in, Alvaro Negredo’yu hiçbir zaman istemediğini biliyoruz. Ancak siyah beyazlı takım İspanyol santrforun Lask Linz’e 90+1’de attığı mucizevi bir gol ile Avrupa Kupası gruplarına kalabildi. Yine Şenol Güneş’in iki yıldan beri yok saydığı Hollandalı futbolcu Jeremain Lens’in neredeyse oyunu tek başına değiştirip kendi hikayesini yazdığı Sarpsburg karşılaşmasında alınan galibiyet ile Beşiktaş bir üst tur umudunu Malmö karşılaşmasına taşıdı.

Lens’in yaptıklar ne kadar abartılsa azdır

Lens oyunun yazgısını değiştirmese Beşiktaş Avrupa’dan elenmiş olacaktı. Futbolun oynanış sürecinde, bugüne kadar bize aktarılanlar beynimiz tarafından abartılıp, bire bin katarak günümüze taşınsa da, futbol her maçta yeni bir hikaye yazmaya devam ediyor. Saprsburg karşısında hikayenin yazarı Lens’in yaptıklarını beynimiz ne kadar abartsa yeridir.

Haberin Devamı

Sarpsburg maçı unutulmaz

Beynimiz, futbolda olabilecek olaylardansa, olmuş olanları çok daha kolay hatırlar. Lens’in Sarpsburg karşılaşmasında yaptıklarını hiçbir Beşiktaşlı unutmayacaktır. Nasıl ki, 2 Ekim 1974 günü Beşiktaş’ın Rumen takımı Steagul Rosu’ya maçın son üç dakikasında üç gol yiyerek elenmesi unutulmuyorsa Sarpsburg maçı da unutulmayanlar arasına girdi.

Quaresma mı Lens mi?

Kişisel olarak, herkesin Quaresma’ya neredeyse taptığı bir ortamda Portekizli oyuncunun bir başka yönünü ortaya koymaya çalıştım. Lens’in, Quaresma’dan daha iyi bir futbolcu olduğunun altını çizmeye çalıştım. Yaptığım, aslında yerleşik aklı sorgulamaktı. Yerleşik kanıların sorgulanmasının her zaman huzur kaçırıcı olduğunu biliyorum.

Şenol Güneş izin verirse…

Ama gelin görün ki, karşımıza bir Lens gerçeği çıktı. Peki, Quaresma sakat olmasaydı bu gerçeği görebilecek miydik? Hadi attığı goller de bir yana, o savunmanın arkasına yaptığı ortaların değeri nasıl ölçülecek. Quaresma ve Şenol Güneş izin verirse Lens’in oyunu etkileme gücü daha da netleşecek, onun yaptıklarının ne kadar değerli olduğu anlaşılacak…

YORUM YAZ