MENÜ

Fenerbahçe tuzağa kolay düşüyor

Abone Ol Google News

Bizim gençliğimizde üç büyüklerin sezon başında alacağı yenilgi büyük bir sürpriz sayılırdı. Hatta en son yenilen büyük takımın taraftarları, kendilerini ayrıcalıklı görürlerdi. Çünkü formanın ve firmanın büyüklüğü, iyi futbol oynanmasa bile rakiplerinin üstesinden gelebiliyordu. Yenilgisiz şampiyon olan Beşiktaş’ı ve yine yenilgisiz ikinci olan Galatasaray’ı biliyoruz. Bugünün futbolunda artık böyle bir şeyin gerçekleşmesi çok zor bir olasılık...

Haberin Devamı

Çünkü büyük takımların karşısındaki rakiplerin geneli onlara karşı tuzak futbolu oynuyorlar. Baksanıza, Fenerbahçe henüz ikinci haftada yenilmezlik unvanını yitirdi. Dünyada tuzak futbolu en iyi oynayan iki ülke İtalya ve Arjantin’dir. İkisi de geleneksel olarak baskın takımlar değildir. Dört kez dünya şampiyonu olan İtalya’nın bu şampiyonlukları nasıl aldığı kimsenin aklında kalmaz. Savunmaya dayalı tuzak futbolu gelenekselleştiren ilk ülkedir.

En iyi oldukları zaman bile hep çok iyi savunma yaptılar. Öncelikli olarak kendi güçlerini değil rakiplerin zayıflıklarını kullandılar. Güzellik uğruna, güzel bir şey yapmak yerine sonuç almaya bakıyorlar. Türkiye’de de epey bir zamandır tuzak futbol özellikle üç büyüklere karşı moda oldu. Fenerbahçe gibi yenilenmeye çalışan büyük takımlar ise tuzağa çok kolay düşüyorlar.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor karşısında, yeni oyuncuları Ayew ve Slimani ile maçı kazanmaya çok yakın bir görüntü verdikleri dakikada tuzağa düştüler. Ev sahibi kendi gücü ile değil Fenerbahçe’nin zayıf yanını kullanarak kazandı. Şener’in boşalttığı sağ taraf ve kaleci Volkan Demirel’in özgüven eksikliği Fenerbahçe’nin yenilgisini hazırladı.

Phillip Cocu’nun yenilenme döneminde kaleyi Volkan’a teslim etmesinin bir mantığı var. 15 yıllık bir deneyimden yararlanmak istiyordur. Volkan Demirel’in önündeki hatları yerli yerine oturtmaya çalışırken kaleyi riske etmenin sakıncaları olabilir. Gelin görün ki Volkan’ın kendisi sakıncalı durumda. Malatyaspor karşısında yediği golden sonra Fenerbahçe’nin kalesinin güvende olması söz konusu değildir. Tuzak futbolu iyi uygulayan takımlar Fenerbahçe kalesini kolay kuşatabilirler…

YORUM YAZ