MENÜ

Fenerbahçe krizden çıkış yolunu buldu gibi…

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman’ın, Valbuena için “öyle yerde top kaptırıyor ki, ya bütün takım oyundan düşüyor ya da gol yiyoruz” dediği güvendiğim kaynaklardan kulağıma geldi. Fransız oyuncunun geçen yıl ortaya koyduğu performans eleştirilebilir ama bu futbolcu Fenerbahçe’nin en önemli transferiydi. Böyle oyuncuları top kaptırıyor diye bir kenara itmektense, neden kaptırdığının analizini iyi yapıp çözüm yolu bulmak gerekirdi.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman kolay yolu seçti

Çünkü kadroya almamak işin kolay yolu, eksiklerini giderip verimli olmasını sağlamak ise, futbolcuyu kazanmanın zor yanıdır. Anderlecht karşılaşmasındaki Valbuena görüntülerine bakıldığında Kocaman’ın kolay yolu seçtiği söylenebilir. Hadi ilk gol için bir rastlantı diyelim. Ancak ikinci gol yaptığı kişisel baskı sonucunda takımına kazandırdığı önemli bir sayı…

Valbuena pres yapar hale geldi

Valbuena’nın top kaptırıp takımına gol yedirme durumundan, top kaparak takımına gol kazandırma aşamasına gelmesi Erwin Koeman’ın başarısı olsa gerek. Çünkü Fransız oyuncu Phillip Cocu’nun da gözüne girememişti.

Haberin Devamı

Anderlecht eski günlerini arıyor

Anderlecht, Fenerbahçe’ye göre topla ilişkileri çok daha iyi olan bir takım. Çok pas yaparak atak geliştirmeye çalışıyorlar. Ancak bu sırada savunmada son derece basit hatalar yapıyorlar. İlk maçta bu hatalarından iki gol yediler, dün akşam da yediklerinden daha fazlasını kalelerinde bulabilirlerdi. Anderlecht eski günlerini arıyor. Sanırım bu genç kadrosu ile birkaç yıl içinde adından söz ettirecektir.

Fenerbahçe’nin oyununda aşama görülüyor

Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle böyle bir galibiyete çok ihtiyacı vardı. Galibiyetin yanı sıra oyununda da belli bir aşama görünüyor. Özellikle Frey takıma giderek ısınıyor. Hasan Ali Kaldırım’ın sol kanattaki işlevselliği her zaman olduğu gibi Anderlecht karşısında da gol pozisyonları yarattı. Ayew’in sol ayağıyla sağda oynayıp içe dönüşleri ve santrfor mevkiine koşular yapması atakta zenginlik yaratmaya başladı. Fenerbahçe krizden çıkış yolunu buldu gibi...

YORUM YAZ