MENÜ

Fatih Terim'e sorular…

Abone Ol Google News

Teknik adamlık söz konusu olduğunda Türk futbolunun son dönemlerinde üç teknik adam hep zirvede oldu; Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş… 30 yıllık bir döneme damga vuran bu hocalar ne yazık ki, futbolumuza kökten, derinlemesine bakıp bir çözüm de getiremediler. Dünyanın en büyük kulüpleriyle birlikte ülkemizin büyükleri de öz kaynaklarından yetiştirdikleri futbolcularla kurumlaşırken, o yıllarda oyunun ruhu, futbolcu ve oyun paranın önündeyken bugün para her şeyin yerini aldığı halde, oyuncular, kulüpler ve futbol neden gelişmiyor?

Haberin Devamı

Mustafa Denizli artık yetmişli yaşların dinginliğiyle ununu elemiş, eleğini duvara aşmış durumda. Onu rahatsız etmenin bir anlamı yok! Ancak Fatih Terim’in üzerinden Şenol Güneş’e de gönderme yaparak birtakım sorular sormak gerektiği inancındayım.

Geçen yıl Galatasaray’ın başına yeniden geldiğinde doğru olanı yapıp, en kısa yoldan takımı şampiyonluğa taşımak gerektiğini planladın, bunu da başardın. Hadi futbolcunun yüzüne karşı ya da kamunun önünde söylemenin doğru olmadığını kabul edelim, bu Maicon’u kimin transfer ettiğini hiç mi araştırmadın? Evraklarının yetişmesi ve Arabistan’a transfer olması için neden çırpınmadın. Biliyorum, sen isteseydin o evraklar yetişirdi.

Haberin Devamı

Fas futbolu dünyanın neresindedir? Faslı bir oyuncuya Galatasaray’ın liderliği verilir mi? Geçen yıldan bu yana kırmadığı ceviz kalmayan Belhanda’ya nasıl sabır gösteriyorsun? Takımın en pahalı oyuncularından biri olan çakma on numaradan çok daha başarılı olan Tolga Ciyerci’yi bir kalemde silip onun sırtını nasıl sıvazlarsın?

Bir hafta önce ligi açık ara şampiyon bitirecek görüntüden bir hafta sonra ligde kalma mücadelesi verecek bir takım haline nasıl geldi Galatasaray?

Yine bir hafta önce sahanın yıldızı olan Onyekuru bir hafta sonra nasıl amatör bir futbolcu haline döner? Çok zamandır altını çizdiğim “yabancı futbolcular deplasmanlarda iş olsun diye oynuyorlar” görüşüm doğru mudur? Karşı çıkıyorsan Onyekuru’nun hali nedir?

Galatasaray gibi bir futbol takımının stoperleri ceza sahası üzeri hatta penaltı noktasına yakın bir yerden rakibe nasıl vuruş şansı verir? Trabzon deplasmanında Eren Derdiyok ile oynamak, özellikle takım eksildiğinde, ileri gitmekte zorlandığında Galatasaray’a ne kazandırabilirdi? İlk değiştirmen gereken Eren olmalıydı, öyle değil mi?

YORUM YAZ