MENÜ

Büyük maçtan yansıyanlar…

Abone Ol Google News

Doğrusunu isterseniz ne Fenerbahçe’den ne de Trabzonspor’dan Pazar akşamki büyük mücadeleyi beklemiyordum. Takımların futbolcu kalitesi bir yana sezon başı sıkıntılarının daha fazla hissedilebileceğini düşünüyordum. Ancak Fenerbahçe iyi oynadı, Trabzonspor’da rakibine karşı koymayı bildi.

Haberin Devamı

Oyunun içinde zaman zaman çok kaliteli hareketler oldu. Örneğin Fenerbahçe’nin attığı gol… Kruse’nin savunma arasına delici koşusu, pası veren Rodrigues’in doğru yere koşusu birinci sınıf bir golün oluşmasına neden oldu. Gol çok basitmiş gibi görünebilir. Ancak Latinlerin “güzellik basitliktedir” sözünü anımsatacak kadar basitlikten güzellik çıkarttılar.

Fenerbahçeli Jailson olağanüstü oynadı. Karşısındaki Ekuban ile baş etmek hiç de kolay değildi. Ancak her defasında rakibini yakalamasını bildi. Dünkü maçta bir an Ekuban-Sadık Çiftpınar eşleşmesini düşündüm. Fenerbahçe adına facia olurdu. Geçen yıl Fenerbahçe’nin aşağılarda neden çile çektiğinin karşılığını da gösterdi dünkü karşılaşmanın savunma başarısı...

Haberin Devamı

Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan’ın kurtarışları takıma büyük bir direnç ve güven veriyor. Bu bağlamda, takım gol yemediğinde Ekuban ve Nwakaema ile rakiplerin canını hayli sıkacağa benziyor. BU ikilinin sürat ve çabukluğuna büyük bir direnç gösteren Fenerbahçe, bu sezon iyi savunma ile zirveyi zorlayacak gibi görünüyor. Ancak Uğurcan büyük bir kaleci olmaya doğru giderken gereksiz ve yersiz zaman geçirme isteğiyle bizleri düş kırıklığına uğrattı. Hiç ama hiç gerek yok!

Fenerbahçe’nin olumsuz tarafını özetleyecek olursak şunları söyleyebiliriz. Tandemdeki ikili arasındaki zincir bir kez koptu o da gol ile sonuçlandı. Ekuban kafayı vurduğu anda onu rahatsız edecek bir tek futbolcunun yakınında olmaması büyük bir kusurdur.

Emre Belözoğlu maça iyi başladı ancak 20 ile uzatmalarda dahil olmak üzere 47. dakika arasında topla sadece 5 kez buluştu, dört defa yan pas verdi, bir de etkisiz bir şut denemesi var. Maçın devamını getirememesi ise normal, Ersun Yanal’ın değişiklik hakkını ondan yana kullanmaması ise anormaldir.

Belözoğlu’nun maçtaki genel tavırları eskiden olduğu gibi öfke içeriyordu, maçtan sonra rakiplerine sarılması, onları samimi olarak kutlaması ise takdir edilmeli. Fenerbahçe’de Rodriuges ve Tolga’nın sonra da Ferdi Kadıoğlu’nun rakip savunma arasına yaptıkları koşular rakibi tedirgin etmek anlamında başarılıydı. Bir bakıma geçen yıl ki Galatasaray’ın oyununu anımsattılar. Ne var ki Tolga’nın seçim yanlışları Fenerbahçe’yi olası bir galibiyetten etti.

YORUM YAZ