MENÜ

Bir puanı Karius kurtardı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın Alanya deplasmanında ortaya koyduğu futbol, topla oynama oranında önde olmasına ve daha çok atak sırası almasına karşın alandaki görüntüsü çelişkilerle doluydu. Öncelikle şunun altını çizmem gerekir: Quaresma, Beşiktaş’ta oynadığı tüm karşılaşmaların içinde en iyilerinden birini sergiledi. Takım oyununa bağlı kalması, top ile yerinde ve zamanında oynaması Portekizlinin öne çıkmasının nedeni oldu. Quaresma’nın etkili oynadığı bir karşılaşmada Beşiktaş’ın gol atamamsının nedeni ise Beşiktaş’ın üçüncü bölgede yaşadığı top kayıplarıydı.

Haberin Devamı

Karius, Necip ve Vida

Siyah beyazlı takımın oyunda etkili görünmesi ile savunma ve kalecisiyle ayakta kalması maçtaki temel çelişkiydi. Vida ve özellikle Necip’in son andaki olumlu girişimleri ve onları geçen ataklarda ise Karius’un kurtarışları, daha fazla puanı hangi takımın hak ettiğine ilişkin bir kanıt olsa gerek.

Yedi hücum oyuncusu ile bir pozisyon

Maçın bir başka çelişkisi Şenol Güneş’in oynattığı oyun ve karşılaşma süresi içinde dört santrforun yanında Ljajic ve Oğuzhan’ı da eklersek Quaresma ile birlikte yedi hücuma dönük oyuncuya görev vermesine karşılık maçta tek bir gol pozisyonu bulabilmesidir. Hele Vagner Love ve Larin oyuna girdikten sonra uygulanan doldur boşalt futbolu var ki böyle bir oyun rastlantıların dışında bırakın galibiyeti puan bile kazandırmaz.

Haberin Devamı

Köşe vuruşları nasıl kullanılmalı?

Beşiktaş, Alanyaspor karşısında 10 kez köşe vuruşu kullandı. İstatistiki veriler 10 köşe vuruşundan bir gol kazanıldığını belgelemiştir. Beşiktaş 10 köşe vuruşunda bırakın gol atmayı sadece birinde Güven ile etkisiz bir kafa vurabildi. Diğerlerinin tamamını Alanyaspor savunması uzaklaştırdı. Avrupa’nın elit takımları artık köşe vuruşlarını Beşiktaş gibi kaleye doldurarak kullanmıyorlar. Daha çok paslaşarak, topu ceza yayı etrafına taşıyıp şut taktikleri ile gol arıyorlar. Köşe vuruşlarını kaleye doldurarak oynamak artık Beşiktaş gibi plansız oynayan ya da bir türlü yeni bir oyun kurgusuna geçemeyen takımların işi haline geldi.

YORUM YAZ