MENÜ

Beşiktaş'ın sorunu Şenol Güneş'tir

Abone Ol Google News

Konuyu fazla uzatmadan kestirme bir yoldan girersek Beşiktaş’ta hangi oyuncunun santrfor oynayacağını ne biz ne de Şenol Güneş biliyor. Güneş’in elinde şu anda dört santrfor var. Mustafa, Larin , Güven ve Love. Bunların hangisi Beşiktaş’ın direkt oyuncusudur, bilen var mı? Oysa Şenol Hoca sezon başında “benim banko oyuncum Larin’dir. Negredo’ya ihtiyacım yok” demişti. Şimdi sınama-yanılma yöntemiyle takım içinde santrfor arıyor. Hangisi en yararlıdır, bilemiyor Şenol Güneş. Her hafta, her karşılaşmada santrfor değiştirip “biri olmazsa diğeri” anlayışıyla Beşiktaş gibi büyük hedefleri olan kulüpler amacına nasıl ulaşabilir? Sonunda da ulaşamadı zaten.

Haberin Devamı

Quaresma liderse takım başsızdır

Çünkü kafasında herhangi bir oyun kurgusu olmayan, yaşlı kadronun zorlu dönemeçlerde neler yaşayacağını hesaplayamadı Güneş. “Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur” öz değişinden hareketle, “Quaresma’yı baştan çıkartan modern futbol değil, bir çalım ya da bir ayak dışı vuruştur” anlayışıyla var olmaya çalışan Portekizliye sonsuz kredi verdi. Onun liderliğindeki bir takımın her an başsız kalacağını da göremedi.

Haberin Devamı

Güneş ile devam etmek geleceği kaybetmektir

Elimize üç yıl boyunca sayısız olumsuz veri veren Şenol Güneş için, bu bilgilerden hareket ederek “Beşiktaş yönetimi Şenol Güneş ile yeni bir sözleşme yaparsa ya da onunla devam ederse gelecek seneyi şimdiden kaybeder” şeklinde yazarak uyarıcı görevimizi yapmıştık. Bizim işimiz kehanet değil. Eldeki verilere göre yorum yapıp okurlarımıza bilgi vermektir.

Elde lig kalmasına karşın kimsenin inancı yok

Geçen sezon Şenol Güneş’in kaprisi yüzünden çıkılmayan Fenerbahçe maçından sonra bu sezonun Türkiye Kupası katılım hakkı yitirildi. Henüz ligin ilk yarısı bitmeden Avrupa’da da yok Beşiktaş. Tek kulvarda yarışacak olmasına karşın Beşiktaş’ın ligi kurtaracağına ilişkin kimsenin inancı kalmadı. Yani sezon başında alınan “Şenol Güneş ile devam” kararı sonucunda bu sezon da bitti! Bundan sonraki rekabet olsa olsa gelecek sezonların takımını oluşturmak amacını taşır.

Bence güneş tadında bırakmalı

Bu hedefinde Şenol Güneş ile gerçekleştirilemeyeceği açıktır. Çünkü teknik adamlık yaşamı boyunca hiçbir takımı kurmamış, geliştirememiştir. En azından profesyonel dönemde Beşiktaş tarihinin en kaliteli takımını bir adım ileriye taşıyamamış, takımın üstüne yeni şeyler katacağına eldekileri kullanarak kendi kariyerini geliştirirken takımı bitme noktasına getirmiştir. Quaresma’nın bile arka arkaya protesto edildiği bir dönemde sıranın kendisine gelmesini istemiyorsa Güneş tadında bırakmalıdır…

YORUM YAZ