MENÜ

Beşiktaş'ta neler oluyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın tarihine kısa bir gezinti yaptığınızda, üç büyükler içerisinde transfer ayı boyunca adından en az söz edilen takım olduğunun farkına varırsınız. Ancak bu sezon en azından Beşiktaş’ın kendi tarihinde transfer döneminin gözdesi olduğu açıktır. Takımın neredeyse yarısına hiçbir yöneticinin karşı çıkamayacağı paralar önerilerek transfer edilmek isteniyor. Bir yandan da gideceklerin yerine yenileri aranıyor. Transferler söylenti boyutunda olsa bile, hazırlık döneminde futbolcular ve Şenol Güneş’e konsantrasyon sorunu yaşatıyor. Asıl söylemek istediğimiz de bu noktada karşımıza çıkıyor.

Futbol dünyamızın genelinin bildiği gibi Şenol Güneş kriz anlarında gerekli ve doğru tepkileri veremeyen bir teknik adamdır. Beşiktaş kampını yakından izleyen deneyimli gazeteci arkadaşımız Orhan Yıldırım’ın da Beşiktaş’a ilişkin uyarılarının merkezinde kriz yönetimi konusundaki aksaklık var. Hele, Güneş’in uygulamaları sonucunda futbolcular arasındaki adalet duygusunun sarsıldığına ilişkin bir güvensizlikten söz ediliyor ki, bu çok dikkat çekicidir, lig başladığında Şenol Hoca’nın başını en çok ağrıtacak sorunlardan biri olarak karşımıza çıkabilir.

Şenol Güneş’in Negredo’ya karşı olan genel tutumu anlaşılır gibi değil! Avrupa’nın en önemli golcülerinden biri transfer ediliyor, ama hoca onu yok sayıyor. Geçen sezon Quaresma’yı küstürmemek dolayısıyla tribünleri karşısına almamak için Negredo ve Lens’i adeta bitirdi. Şenol Hoca her ne nedenden olursa olsun İspanyol santrforu istemeyebilir. Ancak sözleşmeli oyuncusuna antrenmanlarda takındığı tavır hocalık duruşuyla da felsefesiyle de hiç ama hiç bağdaşmıyor. Oyuncu hazırlık kampında iyi çalışıyor, çift kalelerde birbirinden güzel goller atıyor ancak hoca ona devamlı sırtını dönüyor, her durumda Negredo’nun aldığı parayı dillendiriyor. Negredo kariyerinde bir santrforu ona ödediğiniz yıllık parayla transfer edebilir misiniz?

Şenol Güneş iki yıl üst üste şampiyonluk kazandıktan sonra geçen sezon yaşanan hızlı kadro değişimi karşısında bocaladı, takımı kurmakta ve yönetmekte oldukça zorlandı. Daha kolay şampiyon olacağı bir dönemde ligi dördüncü bitirdi. Bu sezon geçen yıla oranla söylentisi ve karmaşası daha da çok olacak gibi görünüyor. Gazetelerde yayımlanan bir fotoğrafta Şenol Güneş, Guti ile tercüman aracılığıyla konuşuyor. Bu görüntü bile Beşiktaş’ın, Şenol Güneş ile birlikte sezona sorunlu gireceğinin bir göstergesidir.

YORUM YAZ