MENÜ

Anderlecht mi zayıf takım?

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ile karşılaşmadan önce Avrupa Ligi grup maçında oynadığı iki maçta da puan alamayan Anderlecht’i bize zayıf bir takım olarak tanıttı medyamız. Oysa oyunun ayrıntılarına bakıldığında Anderlecht hiç de kötü bir takım olmadığını kanıtladı bize. Savunması 23, orta alanı 24 ve forveti 22 yaşa ortalamasında olan bir zamanlar Avrupa’nın en ünlü takımlarından biri olan Anderlecht, anlaşılan genç oyuncu yetiştirmenin, Avrupa’da derece yapmaktan daha karlı bir iş olduğunu anlamış. İki golü atan Bakkali ve 19 yaşındaki Saelemaekers birkaç yıl sonra Real Madrid’in transfer listesine girerse kimse şaşırmasın.

Haberin Devamı

Anderlecht’in attığı iki golün ilkinde takım oyunu ikincisinde ise bireysel becerinin tüm inceliklerini gördük. Fenerbahçe’nin gollerinde ise sarı-lacivertli oyuncuların becerisindense rakip savunmanın hataları belirleyici oldu. Fenerbahçe açısından maçın en önemli ve dikkat çekici yanı, çok fazla eleştirilen Frey’in, takımın en iyi oyuncusu olmasıydı.

Bunu söylerken attığı gol ve ikinci Fenerbahçe golü öncesinde son pası veren oyuncu olmasına dikkat çekmek istemiyorum. Fenerbahçe’yı rakip kaleye taşıyan, oyunu Anderlecht ceza alanı çevresinde olgunlaştıran, arkadaşlarına duvar olan ve rakip savunma arasına sızan arkadaşlarına gol pası veren yapısıydı Frey’i öne çıkartan.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bugüne değin en temel sorunlarından biri sonucu etkilemekteki yetersizliği olsa gerek. Frey’in yükselen formu, sarı-lacivertli takımın puan kazanmak konusunda bir üst aşamaya geçebileceğini gösteriyor.

YORUM YAZ