MENÜ

Abdullah Avcı Beşiktaş'ta başarılı olur mu?(2)

Abone Ol Google News

Türkiye ile Avrupa’nın başarı ölçüsü farklıdır. Bizde ne kadar iyi futbol oynanırsa oynansın sonunda şampiyonluk gelmiyorsa yargımız kesindir: başarısızlık… İki yıl üst üste şampiyonluk yaşansa da son iki yıl Şenol Güneş’e bakış açısı yüzde yüz değişti. Üstelik Abdullah Avcı’nın başarılı olacağı bir ortam da yok Beşiktaş’ta. Şenol Güneş şampiyonluğa hazır bir takım bulmuştu elinde. Abdullah Avcı ise yeniden kurulmak üzere bir takımı devralacak.

Haberin Devamı

Avcı’nın en büyük şanssızlığı dört yıl boyunca hiçbir oyuncuyu geliştirmeyen, elinde Türkiye’nin en iyi kadrosu varken, bir üst aşamaya geçmek için kılını kımıldatmayan, sıkıştığı zaman “ben görevliyim” deyip kenara çekilen, yönetimle yaşadığı inatlaşmalar yüzünden en değerli oyuncularını yok sayan Şenol Güneş’ten sonra görev almasıdır. Öyle ki, Şenol Güneş göreve geldiğinde Beşiktaş, Türkiye koşullarına göre süper bir kadroya sahipken, dört yıl sonra ayrıldığında oyun ve değer olarak Galatasaray’ın gerisine düşürmüştür Siyah Beyazlıları.

Şu andaki kadrosunu korusa bile önümüzdeki yıl şampiyonluk yarışında açık ara önde olacak bir Galatasaray, küllerinden doğmaya çalışan Fenerbahçe ve öze dönüş konusunda büyük hamle yaparak kadrosunu iddialı duruma getiren bir Trabzonspor ile Beşiktaş’ın nasıl baş edeceği Avcı’nın en önemli sorunu olacak. Üstelik takımının üzerinde büyük bir etkisi olan Beşiktaş taraftarlarının Abdullah Hoca konusunda bilinçaltı da doludur. Önceki yıllarda Beşiktaş-Başakşehir karşılaşmaları sırasında zaman geçiren rakip oyuncuların tutumunu “Yere yat Avcı, yere yat” diye protesto etmeleri en küçük bir başarısızlık sırasında yansımalarıyla devreye girecektir.

Haberin Devamı

Ayrıca takım içerisinde büyük bir temizliğe gidilmesi zorunludur. Avcı tarafından gönderilmesine çok haklı olarak onay verilen Quaresma’yı, Serdal Adalı koruma altına almış durumda. Bu bile başlı başına bir kriz nedeni. Oynadıkları sürece her şeylerini Beşiktaş için sahaya koyan Gökhan Gönül ve Adriano yolun sonuna geldi. Ağır aksak oynayan Caner Erkin ile geleceğe umutla bakmak zor. Şenol Güneş’in “birinci santrforum” dediği Larin ve yine Güneş’in uygulamaları yüzünden futbolu unutan Lens’ten verim almak çok zor. Medel büyük umutlarla alınmasına karşın istikrarlı olarak geriledi. Mustafa Pektemek de aynı konumda. Bu oyuncuların hepsini elden çıkartmak sorun, takımda kalmaları ise daha büyük bir sorun.

Abdullah Avcı yeni bir takım kurup performans yaptırmaktan daha çok enerjisini bu sorunlarla baş etmeye harcayacak. Ancak Türkiye’de peş peşe alınacak galibiyetler tüm sorunların üstünü örtüyor. Şenol Güneş, Beşiktaş’ı dört büyüklerin en sorunlusu haline getirdi. Ulusal takıma giderek kendini kurtardı. Arkasında bir ateş yumağı bıraktı. Abdullah Hoca elindeki bu ateş yumağı ile nasıl baş edecek? Nereden bakarsanız bakın işi çok ama çok zor…

YORUM YAZ