MENÜ

Tur Malatya'ya kaldı

Abone Ol Google News

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Yeni Malatyaspor’u konuk eden Galatasaray’da Fatih Terim sahaya ideal onbiri ile çıktı. Hafta boyunca sakatlığı bulunan Diagne’yi sahaya süren Terim, uzun bir aranın ardından Fernando’ya da forma verdi.

Haberin Devamı

Tek kanat çalıştı

Sarı-Kırmızılılar maça iyi başladı. Sol tarafı etkili kullanan Galatasaray, rakibinin üzerine bu bölgeden gitti. Onyekuru, Ndiaye ve Emre Taşdemir bu kanadı iyi kullandı. Savunmada kalmayı tercih eden, kontrataklarla pozisyon arayan Yeni Malatyaspor etkisiz kaldı. Fakat Feghouli, Belhanda ve Diagne ilk yarım saatte oyuna giremeyince, Terim’in takımı hücumda aksadı. Son bölümde ise Yeni Malatyaspor’lu oyuncular tempo düşürünce duraksamalar fazlalaştı. İlk yarı boyunca topun kontrolünü sağlamayı başaran Galatasaray, bu durumu skora yansıtamadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Kaleye gidemediler

İkinci yarı da benzer bir tempoda başladı. Galatasaray orta alanda topa hakim olsa da son bölgeye geçişi yapamadı. Yeni Malatyaspor ise katı savunmasına devam etti. Sarı- Kırmızılılar’da orta alandaki yaratıcı isimlerin takıma hiçbir katkı yapamaması Terim’in takımının rakip kaleye gidememesindeki en büyük etkendi. 60. dakikada Kamara, Galatasaray savunmasını geçip hızla kaleye yöneldi. Kamara, Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü vurdu ve Muslera gole izin vermedi. 71. dakikada Luyindama rakibine yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart gördü. Hücumsal anlamda varlık gösteremeyen Galatasaray rakibi ile 0-0 berabere kaldı. İstanbul’dan istediğini alan Yeni Malatyaspor ise rövanş öncesi tur umutlarını yükseltti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ