MENÜ

Sadece Terim'le olmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın son birkaç ayına baktığımızda normal bir kulüpte birkaç senede yaşanacak olaylar meydana geldi. Önce Tudor’un yerine Fatih Terim geldi. Bu değişiklik olması gereken hatta geç kalınmış bir hamleydi. Daha sonra ise kimsenin ön göremediği başkanlık seçiminde yine ön görülemeyen Dursun Özbek’in mağlubiyeti sonrası Mustafa Cengiz başkan oldu. Cengiz ilk iş olarak yola Fatih Terim ile devam etti. Zaten aksi de yeni başkan için hatalı tercih olurdu. Böylelikle Terim ile futbolu emin ellerde gören Cengiz kulübün finansal sorunları ile rahatlıklar ilgilenme fırsatı buldu. Futbol takımı da Fatih hoca ile birlikte önemli bir sinerji yakaladı ve sahaya reaksiyon yansıttı.

Şimdiye kadar her şey güzel.. Fakat bir gerçek var. Sadece Fatih Terim’le şampiyon olamazsınız. Fatih hoca takımı toparlar, karakter katar, eldeki kadroyu son raddesine kadar verimli kullanır, Florya’daki sorunları kendi yöntemleri ile çözer ama bunlar şampiyon olmak için yeterli değil.

Asamoah alınırsa...

Rakipleriniz 14-15 oyuncu ile bu yarışta mücadele ederken siz 8-9 oyuncu ile onlarla yarışamazsınız. Ki şuan da sol bek ve forvet transferi elzemken üzerine Ndiaye’nin satılması kadroyu daha da zayıflatır. Ndiaye’nin kendisinin gitmek istediği doğru ve ayrılığı kafasına koymuş bir oyuncunun takımda tutulduğu takdirde iyi performans gösteremeceği de açık. O yüzden bu ayrılıktan yeni yönetimi sorumlu tutamayız. Üzerine 16 milyon Euro gibi bir para gelecekken fazla da söze gerek yok. Fakat bu ayrılığın gerçekleşmesi durumunda mutlaka bir sol bek bir forvet hatta bir de kanat oyuncusu alınmalı. Özellikle sol bek konusunda Asamoah gibi bir isim alınırsa, büyük iş olur. Aksi takdirde şampiyonluktan bahsetmek çok gerçekçi olmaz.

Sorumlu Dursun Özbek!

Sezon başında önemli transferlere imza atan Galatasaray için en büyük tehlikenin bu kalibredeki oyuncuların maaşlarının ödenememesi durumunda performanslarının etkilenebileceğiydi. Futbolcuların hepsi profesyonel insanlar ve sözleşmelerindeki şartların yerine getirilmesini istemeleri en doğal hakları. Hangimiz çalıştığımız yerlerde aylarca maaşlarımızı almasak ve verilen sözler tutulmasa mutlu olabiliriz ki. Fakat bu ödenemeyen maaş konusunda sorumlu Dursun Özbek. Daha son dönemde yapılan toplantılarda, ‘Futbolcuların ödemelerinde sorun yok’ diyen Özbek’e bu gerçek sorulmalı. Seçim sonrası, ‘Kim kazanırsa kazansın. Ona destek olmalıyız’ diyen Özbek’in nasıl bir destek vereceğini merak ediyorum.

YORUM YAZ