MENÜ

Kusursuz oyun

Abone Ol Google News

Andorra’yı 1-0 mağlup eden Milli Takımımız, Moldova’ya konuk oldu. Bu mücadelede rotasyona giden Şenol Güneş taktiksel olarak da farklı bir tercihte bulundu.

Haberin Devamı

Maçın ilk bölümünde topa hakim olan Ay-Yıldızlılar, ayağa toplarla rakip yarı alana yerleşti. Andorra maçının aksine ceza sahasına kenardan, havadan ortalardan vazgeçen Şenol Güneş’in öğrencileri baskıyı kurmakta zorlanmadı.

18. dakikada Cenk vurdu, kaleci son anda çeldi. 20’de Umut’un yerden ortasına Cenk vurdu, kaleci Coselev golü önledi. Bu bölümdeki baskımızla öne geçemememiz büyük şansızlıktı.

37’de ise Dorukhan savunmanın arkasına harika oynadı. Topla buluşan Cenk şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

İlk yarı boyunca oyuna hükmeden ve istediklerini sahaya yansıtan Millilerimiz rakibine pozisyon vermedi. Cenk’in golü ile soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardık.

Ne istediysek yaptık

İkinci yarıya yine iyi başladık. Sahada ne istediğini bilen ve bunu oyuna yansıtan bir Milli Takım vardı. Ayağa oyunla ve az pas hatası ile Moldova’yı kendi yarı alanına hapsettik.

Haberin Devamı

57. dakikada Cenk’e yapılan faulde topun başına Deniz geçti, harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2. Bu golden sonra iyice rahatladık ve sahada istediklerimizi tam anlamıyla uyguladık.

79. dakikada Deniz ortaladı, Hakan çok şık vurdu top üst direkte patladı. Cenk dönen topa vurdu ve fark üçe çıktı: 0-3.

Oyuna 80’de giren Yusuf 89’da jeneriklik bir gol attı, skoru belirledi: 0-4.

Oynadığı futbolla karşılaşmayı antrenman rahatlığına dönüştüren Ay-Yıldızlılar kusursuz bir futbol ortaya koydu. Moldova’yı 4-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası için büyük bir adım attık.

YORUM YAZ