MENÜ

Kilit nokta orta saha

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta Erzurumspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray umutlarını devam ettirebilmek adına son derece kritik bir maça çıkıyor.

Haberin Devamı

Antalya kendi sahasında ağırlayacak olan Sarı- Kırmızılılar, cumartesi günü Başakşehir’in kazanması ile baskıyı üzerinde daha fazla hissedecektir.

Haftalardır orta alanda hem fizik olarak hem de taktiksel olarak sorun yaşayan Fatih Terim’in takımı bu sorunu çözmezse kendi evinde de sorun yaşayabilir.

Ndiaye, Onyekuru ve Belhanda’nın çok daha fazla oyunda olması kaçınılmaz. Fakat Galatasaray’ın öncelikli yapması gereken kazanmak zorunda olmanın getirdiği stresi kontrol edebilmesi.

Erken gol için panik yapılıp sonuç alınamazsa hem futbolcular hem de tribünler panik yapabilir. Terim’in takımı kazanmak için sakin kalıp 90 dakikayı iyi kullanmalı.

Ön plana kim çıkar?

Fizik olarak da oyun olarak da takımın ayakta kalan isimlerinden Feghouli’ye bu maçta çok iş düşecek. Yıldız oyuncu orta alan ve ileri uç arasındaki bağlantıyı kurmak zorunda. İyi bir Feghouli sahada olursa, Galatasaray’ın işi çok daha kolay olacaktır.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

İki takım arasında İstanbul’da yapılan son 10 maçın sadece birini Antalyaspor kazandı. Galatasaray 4 galibiyet alırken, 5 maç berabere bitti.

Ligin ilk yarısın deplasmandaki karşılaşmayı ise Cim Bom, Donk’un golüyle zar zor kazanmıştı.

Kısa mesaj

Orta alandaki formsuzluk şu an için Galatasaray’ın en büyük sorunu olarak gözüküyor. Bunu giderebilmek için özellikle Fernando-Ndiaye ikilisinin çok daha fazla çalışması gerekiyor.

Bunun yanı sıra Diagne de rakip savunmayı daha fazla öne çekip Feghouli ve Belhanda’ya alan açmalı.

YORUM YAZ