MENÜ

Bu iş tamam

Abone Ol Google News

EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda mücadele eden Milli Takımımız, Arnavutluk’u konuk etti. Bizim için son derece kritik bir öneme sahip olan mücadeleye Şenol Güneş, Burak-Cenk ikilisi ile başladı.

Haberin Devamı

Oyun çok durdu

Maçın ilk dakikalarından itibaren sert bir futbol ortaya koyan Arnavutluk, ilk on dakikalık bölümde üç sarı kart gördü. Konuk takım bunun yanı sıra oyunu duraklatmak için fazlasıyla çaba gösterdi. Özellikle ilk yarım saatlik bölümde oyun o kadar fazla durdu ki, topu sahada görmek çok zordu. Bu da oyun kalitesinin düşmesine neden oldu. Hem rakip takımın futbol oynamayı düşünmemesi hem de hakemin oyunu gereksiz kesintiye uğratması ilk yarının temposuna yön verdi. İlk kırk beş dakikada aradığımız golü bulamayınca soyunma odasına 0- 0’lık eşitlikle gidildi.

Altın kafa Cenk

Millilerimiz ikinci yarıya daha istekli başladı. Orta alandan hızlı çıkan Ay Yıldızlılar rakip ceza alanında etkili olmaya başladı. 50. dakikada Ozan ceza sahası içerisinde vurdu, kaleci son anda topu çeldi. Arnavutluk fizik olarak oyundan düşmeye başlayınca hücumda çoğalmamız zor olmadı. 67’de Hakan vurdu, top az farkla yandan auta gitti. Son dakikaya kadar golü aradığımız maçta Cenk çıktı sahneye. 90. dakikada yıldız oyuncu rakip savunmanın hatasında kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Millilerimiz bu golle üç puanı alarak Avrupa Şampiyonası kapısını sonuna kadar araladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ