MENÜ

Artık geri sayım

Abone Ol Google News

Arnavutluk’u İstanbul’da 1-0 yenerek EURO 2020 yolunda dev bir adım atan Milli Takımımız, Fransa’ya konuk oldu. Son derece kritik mücadeleye Şenol Güneş, bir önceki maçın 11’ine göre hem taktiksel hem de kadro seçiminde değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Mert izin vermedi

Maçın başında Fransa oyunu ceza sahamızın hemen önünde oynamak istese de, Ay-Yıldızlılar buna reaksiyon vermekte zorlanmadı. Şenol Güneş’in öğrencileri özellikle orta sahada alan bırakmayarak Fransa’yı durdurmayı tercih etti. Fransa ilerleyen dakikalarda kendi sol kanadını daha etkili kullanmaya başladı. Biz ise savunmada Çağlar ve Merih ile rakibimize karşı koyduk. 17. dakikada önce Griezmann vurdu Mert çıkartı, dönen topu Sissoko tamamlamak istedi, Mert bir kez daha gole izin vermedi. 20’de Fransa Griezmann ile tehlike yakalasa da, Mert yine başarılıydı. 24. dakikada Sissoko ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı, top bir kez daha Mert’in ellerinde kaldı. Millilerimiz takım olarak iyi bir mücadele ortaya koysa da kazanılan topları rakibe çok kolay verince, çok fazla efor sarf etmek zorunda kaldık. Mert’in başarılı oyunu ile soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitmeyi başardık.

Haberin Devamı

Altın kafa Kaan

Şenol Güneş ikinci yarıya Okay-Hakan değişikliği ile başladı. 60. dakikada Hakan indirdi Burak ceza sahası içerisinde vurdu, top az farkla üstten auta gitti. 76. dakikada Giroud kornerden gelen topa kafayı vurdu ve top ağlarımıza gitti: 1-0. 81. dakikada Hakan serbest vuruştan ortaladı, Kaan kafayı vurdu ve skora denge getirdik: 1-1. Mücadele boyunca oyun disiplininde kopmayan, takım olarak ayakta kalan Ay Yıldızlılarımız Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu bir puanla EURO 2020 kapısını tamamen açan Millilerimiz geri sayıma geçti.

YORUM YAZ