MENÜ

Alkışlar Akhisar'a

Abone Ol Google News

Son lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Akhisarspor; Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Konya’da oynanan maça iki takım da beklenen on birleri ile çıktı.

Haberin Devamı

Savunma çözüldü

Mücadeleye ileride oynayarak başlayan Galatasaray, savunmasını da önde kurdu. Akhisar ise rakip savunmanın arasına attığı uzun toplarla atak aradı. 5. dakikada Manu orta alanda topu kaptı, pozisyonu taşıdı ve Barbosa’ya oynadı. Barbosa’nın direkten dönen topunu Seleznov tamamladı: 0-1. Bu golde Galatasaray savunmasında Maicon ve Serdar’ın bireysel hataları da etkili oldu. Sarı- Kırmızılılar daha fazla risk alıp, tüm oyunu rakip yarı alanda oynamaya çalıştı. Akhisar ise Manu ile sol kanadı etkili kullandı. Fatih Terim’in takımında Feghouli ve Belhanda ne hücuma ne de savunmaya katkı veremedi. 42’de Seleznov ceza sahasında vurdu, top yan direkten döndü. Akhisar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Baskı golü getirdi

Galatasaray ikinci yarıya daha iyi başladı. Belhanda-Eren değişikliği ile oyunu tamamen Akhisar yarı alanına yıkan Aslan, savunmada da risk aldı. Rodrigues ve Feghouli biraz kıpırdanınca, Akhisar savunması hayli zorlandı. Fakat, son hamleleri iyi yapamadılar. Bu baskı 79’da gole dönüştü. Nagatomo ceza sahasındaki Eren’e oynadı. Eren bitirici bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. Sarı-Kırmızılılar golden sonra da baskısını sürdürdü ancak, 90 dakika 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Gomis yine kaçırdı

İlk uzatmada Galatasaray etkili olan taraftı. Bu bölümde Yunus’la gole çok yaklaşsa da sonuç alamadı. İkinci uzatmada ise iki ekip de risk almadı, tempoyu düşürdüler. 120 dakika 1-1 bitince, penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltılarda son atışı kullanan Gomis’in vuruşunu Fatih kurtardı ve Akhisarspor 5-4’lük sonuçla kupayı kazanan taraf oldu.Son lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Akhisarspor; Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Konya’da oynanan maça iki takım da beklenen on birleri ile çıktı.

YORUM YAZ