MENÜ

Akhisar'dan futbol dersi

Abone Ol Google News

Üst üste alınan Kasımpaşa ve Lokomotiv galibiyetleri ile moral bulan Galatasaray, ligde kötü günler geçiren Akhisarspor’a konuk oldu. Kadroda revizyona giden Fatih Terim, savunmada; Ozan’a forma verirken, hücum hattını Sinan- Rodrigues ve Onyekuru üçlüsünden kurdu.

Haberin Devamı

Yüksek tempo

Tempolu başlayan maçta iki takım da oyunu ileride oynamayı hedefledi. Böylelikle hem Galatasaray hem de Akhisar pozisyonlar buldu. 12. dakikada ev sahibi takımın filelere giden topunda hakemin kararı; ‘VAR’ uygulamasına bakılarak, ofsayt oldu. 23’te ise Galatasaray, Rodrigues ile gole çok yaklaştı, fakat top az farkla yandan auta gitti. Sarı-Kırmızılılar bir çok pozisyonda topu son bölgeye götürmekte zorlanırken, Onyekuru ileri uçta beklentiden uzaktı. 41. dakikada Serdar ceza sahasında yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. 43’te topun arkasına geçen Rodrigues’in vuruşunu kaleci Fatih kornere çeldi. İlk yarıda iki ekip de gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Hücum aksadı

İkinci yarıya Akhisar hücumda daha etkili başladı. Ev sahibi takım, özellikle Nagatomo’nun bölgesinden tehlikeli ataklar geliştirdi. Galatasaray’da ise Onyekuru ve Sinan kanatlarda etkisiz kaldı. 51’de hızlı gelişen atakta Manu ceza sahası içerisinde etkili vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. Fatih Terim golden hemen sonra oyuncu değişikliklerine gitse de, oyun anlamında bir farklılık oluşmadı. Sarı-Kırmızılılar son bölümde topu daha fazla rakip yarı alanda tutsa da ceza sahasına girmekte zorlandı. 80’de Muslera ceza sahası içerisinde Manu’yu düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Güray farkı ikiye çıkarttı: 2-0. 84’te ise Mustafa Yumlu attığı golle maçın skorunu belirledi: 3-0. Özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu başarılı performansla bu galibiyeti sonuna kadar hak eden Akhisarspor, güçlü rakibi karşısında zorlanmadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ