MENÜ

3 puandan daha fazlası

Abone Ol Google News

Galatasaray için bugünkü Erzurumspor deplasmanı, 3 puandan çok daha fazlası anlamına geliyor. Ligin en kritik virajı, gerek iklimsel şartlar, gerekse saha ve zemin koşulları nedeniyle çok zor. Orta sahaya çok iş düşecek.

Haberin Devamı

Galatasaray, Erzurumspor karşısında ligin en kritik deplasmanına çıkıyor. Gerek iklimsel şartların zorluğu, gerek saha ve zemin koşulları gerekse de Erzurumspor’un ligdeki kötü konumu bu maçın zorluk derecesini yükselten etkenler. Hafta boyunca bu doğrultuda hazırlanan Sarı- Kırmızılılar’da Fatih Terim bu olumsuz koşulları birer motivasyon sebebi olarak kullanıyor. Her türlü önlemi alan Galatasaray’da oyuncular bu kritik maça sadece 3 puan olarak bakmıyor. Tabii ki bu motivasyon deplasmandan 3 puan almaya yetmeyecektir. Haftalardır form düşüklüğü yaşayan orta alan oyuncularının çok daha fazla katkı vermesi gerekir. Fiziksel ve teknik olarak iyi olmaktan başka şansları yok. Çünkü maçın kaderini bu bölgede görev alan futbolcuların performansı belirleyecek.

Kim öne çıkar?

Hava soğuk ve zemin sorunlu. Böylesi maçlarda iyi futbol ortaya koymak hiç de kolay değil. Teknik kapasitesi yüksek olan takım bu maçta kilidi açmaya daha yakın olur. Galatasaray’da da Feghouli bu tabire en fazla uyan oyunculardan biri.. Yıldız oyuncu takımına büyük katkı yapacaktır.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Galatasaray Süper Lig’de çıktığı son 9 maçta yenilmedi. Sarı-Kırmızılı ekibin 6 galibiyet, 3 beraberliği var. Aslan, Başakşehir ve Kayserispor’la birlikte devam eden en uzun süreli yenilmezlik serisine sahip.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın 3 puan için fizik kalitesini 90 dakika en yukarıda tutması gerekir. İklim şartlarının yanı sıra Erzurumspor’un yenilmesi halinde kaybedecek çok şeyinin olması mücadelenin daha sert geçmesine neden olabilir.

YORUM YAZ