MENÜ

Umut varsa Güneş var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güneş’in İstanbul’da çalışma vakti çoktan gelmişti. Yönetim, onu rahatlatır, üzerindeki baskıyı azaltırsa sorun yok

Şenol hoca, kendisini güvende hissederse oyuncular da bundan nasibini alacak. Oğuzhan için de bu çok büyük bir fırsat

Beşiktaş’ta; tribün, yönetim, kongre, divan, oyuncular, önce herkes, ‘umudu’ hatırlamalı. Gerisini Şenol hoca halleder

Şenol Güneş; Burak Yılmaz Trabzon’da büyük bir patlama yaptığında, konuyla ilgili şunları söylemişti: “Bizim yaptığımız oyuncuların önünü açmak, ondan sonrası futbolcuya ait”. Bu alçak gönüllü açıklama; aslında futbolun çok karmaşık olmadığını, teknik direktörlüğün ise basit direktiflerle oyuncuya özgürlük alanı tanımak olduğunu anlatıyor. Selçuk İnan’dan Volkan Şen’e, Burak Yılmaz’dan Gustavo Colman’a ve bu sene Bursaspor’dan milli takıma yükselen 7 oyuncuya da bu pencereden bakmalı.

Oğuzhan için büyük şans

Şenol hoca, kendisini güvende hissederse oyuncular da bundan nasibini alacak. 16 yaşından beri süperstar olması beklenen Hollanda U-17 takımının kaptanı olan Arsene Wenger tarafından 17 yaşında seçilen Oğuzhan için de bu çok büyük bir fırsat. Yanlış anlaşılmasın, Oğuzhan’dan Mesut Özil gibi olması bekleniyordu. Belki daha da ötesi... Şimdi onun için köprüden önceki son çıkış yolu... Oğuzhan, bundan daha iyi bir ortam, daha ideal bir teknik heyet, daha ideal bir kadro bulamaz. Bu sene, Türkiye’yi de aşacak standarda yükselmesi içten bile değil. Tabii ki iş Şenol hocanın da değdiği gibi oyuncunun kendisine kalmış. Oğuzhan bir sembol, daha birçok isim; Gökhan Töre hatta Demba Ba hatta Sosa ve özellikle kaleciler, şanslı bir yıl geçirecekler.

İstanbul’da çalışma zamanı gelmişti


Tribünlerin ve herkesin sevgilisi Bilic’ten sonra, daha iyi bir seçim olamazdı... Şenol Güneş için de durum farklı değil... İstanbul’da çalışma vakti çoktan gelmişti. Şanssızlığı, hak ettiği bütçelere ulaşamayacak olması. Yani misal, zamanında Bernd Schuster’e tanınan ekonomik şans, onun elinde olsa iş daha farklı olurdu. Ama yine de Şenol hoca için vakit gelmişti. Yönetim, onu rahatlatır, üzerindeki baskıyı azaltırsa sorun yok.

Bunalım, tek engel olacak


Tüm bunları, Bilic’in yaklaşımını beğenen hatta daha uzun yıllar kalması gerektiğini düşünen birisi olarak söylüyorum. Brugge maçıyla başlayan bunalım, Şenol hocanın önündeki tek engel olacak. Şunu kabul etmek gerekir ki, camia Türkiye’de kendisini depresyona sokmaya en yakın grup... Brugge maçının ortasında 60 bin kişi, ‘hem Avrupa gitti hem lig’ paniğine kapılmamış olsa bu genç ekip, ipi göğüsleyebilirdi. Bu sene Şenol hocaya bunu yaşatmamak gerekir. Çünkü ne kadar iyi olursanız olun, ne kadar iyi çalışırsanız çalışın, kendinizi olmayacağına inandırıyorsanız o iş olmaz. Beşiktaş’ta; tribün, yönetim, kongre, divan, oyuncular, önce herkes, ‘umudu’ hatırlamalı. Gerisini Şenol hoca halleder.

YORUM YAZ