MENÜ

Savunma şampiyon olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler ideal savunma 5’lisiyle, yani Gökhan-Alves-Egemen-Caner-Topal’la kalan 7 maça çıkabilirse sorun yaşamaz. Tabii ki İsmail Kartal, Webo’dan vazgeçmediği sürece.

İsmail Kartal’ın Bursa maçının devre arasında yaptığı Hasan Ali hamlesinin oyunu çok olumlu etkileyişi birçok açıdan önemli.
Zira eğer bu hamle hücumu hareketlendirmese birçok tartışma çıkabilirdi. Fenerbahçe kulübesinde hücuma en yakın oyuncu Selçuk Şahin’di çünkü. Diego ise kadro dışında kalmıştı. Diego’dan daha büyük sorunlar yaratan Emenike ise ilk 11’deydi. Bu açıdan İsmail Kartal teknik direktörlük yaşamında pazartesi akşamı bir eşiği geçti. Bir tek hamleyle hem saha içinde çok şey değiştirdi, hem de belki de kendi hatalarıyla oluşan zor bir
durumdan sıyrıldı.

0.50’ye inerse...

Fenerbahçe açısından 2 temel veri önemli. Lider, ligin en az gol yiyen 2. takımı. Ve forvetleri şut kalitesi açısından kulüp gelenek ve standartlarının çok gerisinde. İsmail Kartal bu durumu değiştirmek yerine güçlü olduğu yöne eğilmeli.

Şu anda maç başına 0.75’lik bir gol yeme oranıyla oynuyorlar. Eğer bundan sonraki 7 haftada bu oranı tutturur belki 0.50’ye de indirebilirlerse şampiyon olurlar. Misal Galatasaray için durum çok farklı. Onların ipi göğüslemesi maç başına 2.5 gol atmalarına bağlı. Çünkü 7 hafta kala savunmayı hücumdan taviz vermeden yeniden inşaa etme imkansız.

Fikstür avantajı yok

Bunun dışında kalan tüm hesapları saçma buluyorum. Fikstür avantajı diye bir kavramı da kabul etmememiz gerektiğini bizzat yakın geçmişte Fenrbahçe’nin son haftada kaybettiği 3 şampiyonlukta gördük. Sarı-Lacivertliler ideal savunma 5’lisiyle, yani Gökhan-Alves-Egemen-Caner-Topal’la kalan 7 maça çıkabilirse sorun yaşamaz. Yoksa hücum hattına güvenerek ipi göğüslemek bu oyun stratejisiyle zor.
Tabii ki bunu İsmail Kartal’ın artık Webo’yu pivot santrfor olarak kullanmaktan vazgeçmeyeceğini hesaplayarak iddia ediyorum.

YORUM YAZ