MENÜ

Şampiyona yakışır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu stadın şeklinde ikliminde, rüzgarında, ruhunda futbol zor. Bunu biraz değiştirebilecek seyircinin gelişi de zorlaştırılınca daha da zor... Bu şartlarda çok becerili işler seyretmek olası değildi. Beceri açısından çok da bir şey seyredilmedi. Ama şunu rahatlıkla söylemek mümkün. Şampiyon, şampiyonluğuna yakışır bir istekle oynadı en azından. Dedikoduya yer bırakmadı. Fenerbahçe rüzgarı da arkasına alıp sakin ve topa hükmederek başladı. Rüzgarın yarattığı şut ihtirasıyla da... Trabzonspor maçındaki gibi ve Galatasaray maçının tersine... Bunun karşılığını golle buldu.

Yarı sahasına çekildi


Kuyt o dakikaya kadar kendisinden beklenenin üstünde bir top becerisi gösteriyordu. İkinci gol pası, Sow’a asist oldu. Senegalli’nin vuruşu, hem Tolga’yı mağlup edebilecek ender noktalardan birine gitti, hem de şahaneydi. Beşiktaş ise rüzgara karşı uzun vurdu. Sonra Fenerbahçe Emenike’yi kontranın ucuna bırakıp, kendi yarı sahasına çekildi. Uzun vurdular. Hem rüzgar hem Emenike’nin arkası dönük oyundaki beceriksizliği, etkilerini azalttı. Beşiktaş, bundan sonra Motta 58’de atılana kadar, topa daha olumlu sahip oldu. Daha net pozisyonlara girdiler.

At koşsunlar

İkinci yarıda Fenerbahçe, iyice kontraya yattı ama, Emenike ve Alper’e at koşsunlar sistemi tutmadı. Çünkü pasörleri, organizasyon kuramadılar.

Uygulamalar doğru

Hugo Almeida, Motta’nın golünde net bir şekilde ofsaytta. Topu kovalıyor ve hatta Motta şutladığında üstünden atlıyor. Bu yeni uygulamaya göre ofsayt değil. Topa dokunmak ve rakibi şaşırtmak maddelerine uymuyor. Topa koşuyor ve şut gelince topun üzerinden atlayarak kaçıyor. Bu kural, yorum ve uygulama bence yanlış. Ama kural ve yorum böyle. Dolayısıyla oyunun ruhuna aykırı ama kurala uygun. Nitekim Dany’nin posizyonunda da verdiği pas ‘hile’ tanımlamasına giriyor ve karar doğru. İlginç ama doğru.

Emre’ye vurmak serbest mi?

Uzun dönem Emre’ye vurma hakkı veriliyor kanısı hakimdi. Böyle giderse Emre’ye vurmak serbest denecek. Jones’un belki direkt kırmızı kart görebileceği pozisyonda faul çalınmasına rağmen ikinci sarının çıkarılmamasının başka açıklaması yok.

YORUM YAZ