MENÜ

Rüya gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın oyuna başlangıcı rüya gibi. Tosic ve Beck’in de çizgiden hücuma destek verdiği çok pas istasyonlu ve çok yetenekli bir ekiple bindirdikçe bindirdiler. 5. dakikada 4 net pozisyonları vardı. Bu oyunun temelinde Şenol Güneş imzayı attığında yılın transferi O olabilir dediğim Oğuzhan var. Başından beri olması gerektiği gibi çok basit, sakin ve etkili oynadı. Zaten benim açımdan, ‘’Bu sene kim şampiyon olacak?’’ sorusundan daha önemlisi, ‘’Wenger’in yapamadığını Şenol Güneş yapıp dünya klasında bir hücum organizatörü yaratabilecek mi?’’ olacak...

Şimdiden adayıdır

Oğuzhan’a Olcay, Töre ve Quaresma’nın direkt oyun öncelikli pas trafiği zihniyeti eşlik edince Beşiktaş’ın her çıkışı MİY için içinden çıkılmaz bir belaya dönüştü. Çok rahat, hızlı ve etkili indiler rakip kaleye. Tabi bu direkt oyunun doğal sıkıntıları da olacaktı. Mersin 20’den sonra pasla hızlı çıkmaya başlayınca savunmanın önünü Atiba’dan başka tutan olmadığı ortaya çıktı ve ev sahibi orta sahada rahat pas kaynakları buldu. Golden önce de Oktay ve Khalili hiçbir baskı yemeden Welliton ve Nakoulma’yı savunma arkasına kaçırdılar. Golde dikkatinizi çekmiştir. Khalili’yi herkes, başta da Oğuzhan seyrediyor. Böyle bir havuz varsa stoperlere suç bulunmaz. Rhodolfo ve Ersan’ın doğal reaksiyonu kendileri güvenceye alıp geri kaçmak olunca da oyunun boyu uzadı. Ama savunmada zorluk çekseler ve hücum sıklığı azalsa da etkinlik anlamında bir şey kaybemediler. Öyle ki, 4 oyuncunun direkt katkısı atılan 2. gol şimdiden yılın en güzel golünün kuvvetli adayıdır.

80 dakika üst düzey...

Orta saha boşluğunu Olcay’ın ekstra çabası sonra Q17’nin sakatlanmasıyla Necip’in oyun girişi kapattı. Mehmet’in kırmız kartı ise bitirdi. Oğuzhan rahatladı ve rahatlattı. Olcay, Gökhan ve hat-trickli Cenk’in (5-6 da olabilirdi) ekstra perforsmanlarında Mesut Özilvari oyununun payı yüksek. Aynı şekilde onun yıldızlaşması ise onların sağladığı yapıyla yüceldi. Rüya gibiydi. Güneş’in değişiklikleri sonrasıysa başta Gökhan’ın birçok oyuncunun yorgunluğu başına iş açabilirdi Beşiktaş’ın. Tolga’nın kırmızı kart görmeyişi şansıydı. Fakat 80 dakikadaki üst düzey performans sonrası kuşkusuz bunlar affedilebilir. Hele o dönemde bile gol bulmuşsanız.

YORUM YAZ