MENÜ

Reaksiyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan Gönül’ün sadece bu sene değil, belki de son 3 senedir oynadığı en iyi oyunu izledik. Bu Kadıköy’deki protestoya bir reaksiyon mu yoksa yeniden doğuş mu? Bunu zaman gösterecek.

Ancak Beşiktaş’ın, Kiev’deki hakem rezaletli oyun/sonuca, doğru reaksiyonu gösterdiğinde herhangi bir kuşku yok. Bursa’dan, özellikle maçın 20. dakikasından sonra hep daha hızlı olup topa sahip olmayı başardılar.

İlk yarıda sağ kanattaki boşluk ve Gökhan’ın yalnız kalmasının yarattığı eksikliği Şenol Hoca ikinci yarıda Tolgay’ı oyuna alarak net bir şekilde çözdü. 4-4-2’ye yakın bir oyuna döndüler. Orta sahadaki pas istasyonu sayısını artırdılar. Bursa’nın Merter ve Jorquera’nın merkezini oluşturduğu baskı oyunu için pas trafiği fazla komplike hale geldi. Tolgay kumandaya geçti. Driplingleri ve pas trafiğine yaptığı katkıyla işi çözen öğe oldu. Böylece baskıyı zirveye çıkardılar.

Tolgay oyuna girince...

Önde Oğuzhan’ın zaman zaman devreye girmesi aldığı penaltı da dahil olmak üzere Beşiktaş’ın oyunda zenginlik yaratmasına yol açtı. Ancak gol vuruşu eksikliği baki kaldı. Beşiktaş ancak iki penaltı ile skor bulabildi. Bu kadar oyunu öne yıkabilmiş bir takımın gol pozisyonları bulmak ve bunları gole çevirmek konusunda eksik kalışı ise net bir sorun. Beşikaş bunu belli ki kadrosu içinde çözmekte zorlanacak. Eğer arada Demba Ba, Sosa ve Gomez gibi oyuncular bulamazsa. Ancak Tolgay’ın oyuna girişi sonrası kurduğu baskı da ligde herhangi bir takımın yapabileceği bir iş değil.

Hücumda sorun var

Bursa orta saha merkezini, hem de Beşiktaş sağ kanadından sadece Gökhan’la geldiği bölümlerde ceza sahasının içine kadar çekmek zorunda kaldı. Bu büyük bir gücü işaret ediyor. Tabi bunda Hamza Hoca’nın Necid ve Emre’yi almakta gecikmesi, Batalla’nın oyunu ileri taşımakta geç kalmasının da rolü büyük.

Beşiktaş Kiev rezaleti sonrası müthiş tribün desteğiyle ayakta kalmayı, reaksiyon göstermeyi başardı. Bu Kartal’ların zirvede kalmak konusundaki inancınızın bir işareti. Fakat hem Kiev’de hem dün can sıkan bir de gerçek var. İki senedir gole gitmekte hiç zorlanmayan takım her şey istediği gibiyken bile çok zorlanıyor. Bunu çözmek lazım.

YORUM YAZ