MENÜ

Rakipsiz kalacak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son Süper Lig maçını 1.5 ay önce yapmış bir takımın aynı standartla lige dönebilmesini sistemle açıklayabiliriz. Çalışılmış, kadroya uygun, ezberlenmiş şablonlara sahip olmakla. Maçın başında göbekten hızlı üçgenlerle pozisyon arayıp sonra iki çizgiye oyuncu çekerek oradan gelen 3. ve 4. gollerin anlattığı budur. Oyunun akışına göre topa sahip olup rakip kaleye hızla gidecek kanalları kullanmak. Beşiktaş bu işte ligin çok ama çok üzerinde. Her bir futbolcu, oyunu ileri taşıyacak 3-4 pas opsiyonuyla oynuyor. Top Sosa’nın ayağına geldiğinde İsmail, Gökhan, Olcay, Oğuzhan, Atiba ve Gomez seçeneklerinden 3 ya da 4’ü demarke kalabiliyor. Bu savunması zor ve çok dikkat gerektiren bir oyun.

Tolga devreye girdi

Bu oyun tuttuğu zaman çığ gibi de büyüyor. İsmail ve Beck keyifleniyor, oyuna daha rahat giriyor. Bu da rakibi sıkıntıya sokuyor. Tabii bir sekteye uğramazsa. İşte burada da devreye Tolga girdi dün. Daha maçın 14. saniyesinde karşı karşıya pozisyonda kurtardığı. Sonra 3 kez bloke ettiği Antep goleri oyunun sekteye uğramamasını engelledi.

Böyle olunca ustalık iyice ortaya çıkıyor. Misal İsmail dün uçtu. Bugün milli takıma çağrılır mı? Evet. İlk 11 oynayabilir mi? Evet. Bu doğru kurulmuş bir rekabet kaldıracı.

Tek bir planları yok

Gomez ve Sosa’nın kendilerini doğru oyunun içinde hissetmeleri Türkiye’de yabancı oyuncularının tamamının Hoca’ya yüzde yüz güvenen tek takım yapıyor Beşiktaş’ı. Bakın formayı az bulan Quaresma bile kızamaz Şenol Güneş’e. Çünkü o da doğru oyun olduğunu biliyor. Oyuncuların bunu hissetmesi iki stoperi de değişmiş, kalecisi tüm tartışmaların ortasındaki Beşiktaş’ı farklı kılıyor. Savunmadaki sorunlarında yüzde 20’lik bir gelişme kaydettiği gün (ki bu transferler bun yapabilir) Beşiktaş bu farkını ‘yenilmez armada’lığa yükseltebilir. Çünkü onların sadece tek bir planı yok. Seçenekleri çok fazla. Ligin tek çok yönlü takımı.

YORUM YAZ